При пътен инцидент
Пиян надзирател уби 16-годишно момче
От Министерството на правосъдието изказаха съболезнования на близките на загиналото дете
 
31 август 2018, 16:06 | | Видяна: 147
 
 

16-годишно момче е починало на място, след като е било блъснато от лек автомобил на пътя между пазарджишките села Ивайло и Сарая в четвъртък вечер. Зад волана на колата седял 46-годишен надзирател от затвора в Пазарджик. Проверка с дрегер, извършена от пристигналите на мястото на инцидента полицейски екипи, установила, че мъжът е шофирал с 1.56 промила алкохол.

Инцидентът станал, докато група деца с велосипеди се прибирали към Сарая. Автомобилът на служителя на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" е ударил последното дете в колоната.

Министерството на правосъдието е безкомпромисно към подобни инциденти, посочиха в съобщение до медиите от ведомството на Цецка Цачева и уточниха, че инцидентът е причинен с личен автомобил и извън работно време. Надзирателят незабавно е отстранен от длъжност и срещу него е образувано дисциплинарно производство от ГДИН. Министерство на правосъдието изказва искрените си съболезнования на близките на починалото дете, пише още в съобщението на институцията.