Заради убийство по непредпазливост с близо 2 промила в кръвта
10 000 лева гаранция за надзирателя, премазал 16-годишно момче
Георги Доков няма да се укрие и да извърши друго престъпление, смята съдът в Пазарджик
 
03 септември 2018, 12:20 | | Видяна: 277
 

Надзирателят Георги Доков, снимка:Фейсбук

 

10 000 лв. гаранция за надзирателя от затвора  в Пазарджик Георги Доков, който в четвъртък уби с колата си 16-годишно момче, след сериозен запой, определи Окръжният съд в града.

Според обивнението му на 30 август 2018 г., на общински път между пазарджишките села Сарая и Ивайло Доков управлявал лек автомобил марка "Опел Астра". Той застигнал група деца, като по непредпазливост ударил с автомобила си и причинил смъртта на 16-годишно момче, което управлявало велосипед. След като на място пристигнали екипи на полицията и надзирателят е бил тестван с дрегер, устройството е отчело 1,58 промила алкохол в кръвта му.

Според показания на свидетели колата на  Доков е криволичила по пътното платно преди да помете детето. Задържаният е направил пълни самопризнания. Часове след инцидента Доков е бил освободен от службата си в затвора по нареждане на ръководството на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

По-рано днес Окръжна прокуратура-Пазарджик поиска постоянното "задържане под стража" спрямо 46-годишния мъж. Съдия Ирина Джунева обаче е сметнала, че освобождаването под гаранция на Доков ще осъществи целите на мярката за неотклонение и е обяснила определението си с мотивите, че той няма да се укрие и да извърши друго престъпление.

Решението на пазарджишкия съд може да се обжалва пред апелативния в Пловдив.