https://dnes.dir.bg/intsidenti/ubitiyat-ot-shofyor-velosipedist-e-baletist-ot-varnenskata-opera
Убитият колоездач е балетист от Варненската опера, шофьорът се предаде
 
12 септември 2018, 06:53 | | Видяна: 113
 

39-годишният велосипедист, който почина в болница, след като беше блъснат от БМВ до морската градина край Летния театър във Варна, е Мартин Чикалов - талантлив балетист от Държавна опера - Варна.

Негови близки написаха във Фейсбук, че семейството му няма необходимите средства, за да изпрати детето си в последния му път. Заради това на входа на Операта, до охраната, е поставена кутия за събиране на средства за погребението.

"Войната по пътищата - превърна се във всекидневие, в суха статистика, част от новините. Страшна е, защото е резултат от манталитет, комплексарщина, безотговорност, агресия и пълна липса на уважение към другите. Още по-страшно е, че свикнахме с нея така, както свикнахме с простащината, арогантността и корупцията. Манталитет, който убива...", пише още в публикацията.

Инцидентът станал малко след 19.30 часа в понеделник. От полицията съобщиха, че варненско БМВ е помело колоездача, а шофьорът избягал пеша. Той изоставил автомобила със счупено предно стъкло.

Във вторник вечер от МВР обявиха, че водачът е задържан. По неофициална информация на БНР той се е предал сам в присъствието на адвокат.

 
Dir.bg