Глобиха врачанка, пребила с бухалка шофьор
Жената, която е с чисто криминално минало, трябва да плати 1000 лв. за "непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред"
 
06 ноември 2018, 11:23 | | Видяна: 62
 
 

Районният съд във Враца наложи глоба от 1000 лева на млада жена, пребила с юмруци и бухалка шофьор в града. Делото бе гледано преди дни от районните магистрати, а случаят е от 19 януари т.г.

Подсъдимата Т.М., която е висшистка с чисто криминално минало, нападнала съгражданина си Х.П. в студения януарски ден около 12.40 часа на светофара на кръстовището на Табашкия мост във Враца. По неясни и към момента причини побеснялата врачанка е нанесла побой с ръце и с бухалка в областта на главата и дясната мишница на Х.П., който шофирал лек автомобил "Сеат Толедо".

От съда не разкриват повече подробности за побоя, но поясняват, че жената е осъдена за "непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото".

Подсъдимата е освободена от наказателна отговорност, но й е наложена глоба от 1000 лева, както и разноските по делото в размер на 402.93 лева. Решението на Районния съд не е окончателно и подлежи на обжалване пред окръжните магистрати във Враца.