Окончателно
Извършителят на двойното убийство Викторио Александров остава в ареста
Прокурорът представи нови разпити на свидетели, както и заключение от изготвената графологична експертиза на писмо, открито в дрехите на обвиняемият
 
06 ноември 2018, 11:49 | | Видяна: 38
 

Викторио Александров бе доведен в съдебната зала с качулка и белезници на ръцете и краката, снимка: БГНЕС

 

Виктория Александорв, обвинен в убийството на приятелката си и на едногодишното им дете,както и за принуда спрямо таксиметров шофьор, остава в ареста. Това реши състав на Софийския апелативен съд (САС), който разгледа жалба на защитата на обвиняемия за изменение на мярката му за неотклонение от "Задържане под стража" в по-лека, съобщиха от прокуратурата.

Двойното убийство станало на 29 октомври 2018 г., като първо обвиняемият прострелял жената в апартамент в жк. "Надежда", а по-късно е убито и  самото едногодишно момиченце, а самият Александров прави неуспешен опит за самоубийство.

В днешното съдебно заседание прокурорът в Софийска апелативна прокуратура представи нови разпити на свидетели, както и заключение от изготвената графологична експертиза на писмо, открито в дрехите на Александров. Установено е, че то е написано от обвиняемия.

26-годишният Викторио Александров дойде в съда с пранги на краката. Той скри погледа си от журналистите. Пред апелативните съдии Викторио заяви, че има болки в главата и не чува. Оплака се, че не е посещаван от лекар.

С определение на САС е потвърдена мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо извършителя на жестокото убийство.