Обсъждат публично предложения за промени в процесуалните закони
 
07 декември 2018, 09:42 | | Видяна: 116
 
 

Започна двудневно публично обсъждане на предложения за изменения и допълнения на процесуалното законодателство за преодоляване на факторите, водещи до забавяне на делата и преписките. Събитието се провежда в Пловдив, а предложените за обсъждане изменения и допълнения са разработени по проект на Висшия съдебен съвет.

В публичното обсъждане участват магистрати от различни органи на съдебната власт, университетски представители, представители на държавни институции. Целта е представяне и дискутиране на изводите от осъществения анализ на факторите, водещи до забавяне на делата и преписките и подготвените предложения за законодателни промени в процесуалното законодателство, които да доведат до преодоляване на тези фактори и ускоряване на процесите по правораздаване.

В рамките на проекта са планирани още две публични обсъждания на анализа на факторите, водещи до забавяне в разглеждането на делата и преписките и предложенията за изменение и допълнение в процесуалното законодателство, които ще се проведат през декември в Старозагорски минерални бани и в Банско.