Лозан Панов си хортува два часа с човека на Цветан Василев в сградата на ВКС
Георги Георгиев от БОЕЦ се похвали, че срещата минала много добре
 
09 януари 2019, 18:50 | | Видяна: 804
 

Георги Георгиев (с раницата) отива към кабинета на председателя на ВКС, снимка: Канал 3

 
Близо два часа e продължила срещата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов с Георги Георгиев от БОЕЦ, който е по-известен като човека на Цветан Василев, чието НПО трябва "да удря" прокуратурата, която повдигна обвинения на банкера за източването на КТБ, съобщи "Канал 3".
 
"За срещата мълчаха от ВКС, но самият Георгиев се похвали за нея в социалните мрежи. За разлика от друг път, когато медиите се надпреварват да отразят всяка дума на Панов, сега нямаше журналистическо присъствие. Очевидно председателят на ВКС е искал разговорът с Георгиев да се проведе тайно", уточнява телевизията. 
 
Екип на "Канал 3" изненадал неприятно служителите на Панов. След края на срещата той останал зад вратите на кабинета си, а Георгиев се похвали, че разговорът е преминал отлично. Попитан, дали е ставало въпрос и за неговия приятел Цветан Василев, който бяга от българското правосъдие и вече повече от четири години сe укрива в Сърбия, Георгиев неубедително отрекъл.
 
"Приключи срещата на БОЕЦ с Лозан Панов. Почти два часа откровен и сериозен разговор. За съдебна реформа, проблемите на съдебната система и ролята на гражданското общество в решаването на тези и други проблеми в превзетата от мафията държава", написал по-късно във фейсбук Георги Георгиев. От статуса на Георгиев става ясно, че Панов се е съгласил с констатациите за "превзетата държава". Редно е обаче първо да даде публичен отговор, какво прави два часа в компанията с приближен на клиент на Темида по едно от най-шумните дела в последните години, както и кой и кога е "превзел" държавата и каква е ролята на самия Панов в тези процеси, коментира "Канал 3".