По здравословни и лични причини
Единственият кандидат за председател на ОС-Пловдив се отказа от надпреварата
Съдийската колегия към ВСС трябва да открие нова процедура за избор на ръководител на съда
 
29 януари 2019, 10:11 | | Видяна: 2503
 

Съдия Веселин Хаджиев

 

Единственият кандидат за председател на Окръжен съд – Пловдив Веселин Хаджиев се отказа от участието си в конкурса. Като мотив за отказа си той е посочил "здравословни и лични причини".

Хаджиев вече бе веднъж административен ръководител на ОС – Пловдив от 2013 година до 2018 година. След изтичането на мандата му, той продължи да правораздава в същия съд като редови магистрат, а кандидатурата му за председател бе подкрепена с категорично мнозинство от Общото събрание на ОС-Пловдив. Преди това е бил председател на Районния съд в града.

Предишният път, в който Съдийската колегия на ВСС трябваше да изслуша Хаджиев като кандидат за председател на ОС-Пловдив за втори мандат бе на 7 декември м.г. Тогава обаче той не се яви пред съдебните кадровици, тъй като бе приет в лечебно заведение за операция, което наложи отлагането на изслушването му с близо 2 месеца.

След отказа на единствения кандидат в надпреварата, Съдийската колегия трябва да открие нова процедура за избор на ръководител на ОС-Пловдив.