https://www.monitor.bg/bg/a/view/6g-i-8-m-zatvor-za-moldoveca-obiral-bankomati-167025
6 г. и 8 м. затвор за молдовеца, обирал банкомати
 
05 юни 2019, 01:28 | | Видяна: 28
 
За 6г. и 8 м. отива в затвора молдовецът Евгени Недялков, който бе арестуван миналата година за обири на банкомати в Пловдив и София. Той призна вината си в съда и затова присъдата му от 10 години зад решетките бе намалена с 1/3-та.
 
Въпреки това Евгени, който в столицата на гагаузката автономия в Молдова Комрат е студент по право, не върнал 10% от откраднатите суми, които са в общ размер от 292 880 лева. Окръжният съд в Пловдив го призна за виновен за два обира на банкомати. Те били разбити по един и същи начин, чрез предизвикване на обемен взрив с възпламеняване на горивно-кислородна смес. Кражбата от двете банки е в особено големи размери. Първата е станала на 5 юли м.г. в София, когато обрал 77 900 лева от банкомат на "Райфайзен банк". Втората е два дни по-късно в Пловдив и е по-значимият удар – 214 980 лева от банка ДСК. Между градовете и при обира на банкоматите Евгени и съучастника му Илия са се придвижвали с черен "Фолксваген голф 4".
 
Студентът по право ще изтърпи годините в затвора при първоначален строг режим. Неговият съучастник е напуснал страната преди ареста на Евгени и до момента е неоткриваем. Откраднатите суми не са били открити, след като молдовецът е задържан. Предполага се, че съучастникът му ги е изнесъл извън България.
 
Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Пловдив.
 
 
Монитор