http://epicenter.bg/article/Mladen-Marinov--Po-sluchaya-s-16-godishniya-plovdivchanin-ima-neshto--koeto-kolegite-ne-mogat-da-obyavyat-/185315/3/0
Младен Маринов: По случая с 16-годишния пловдивчанин има нещо, което колегите не могат да обявят
 
11 юни 2019, 02:21 | | Видяна: 142
 
"Промяната в оперативната обстановка и в процесите налага създаването на антитерористични центрове". Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов във връзка с опита за терористичен акт на 16-годишно момче в Пловдив. "Идеята за тези центрове е обсъждана с г-н Гешев и с главния прокурор и на ниво Министерски съвет. Това се прави с цел да се концентрира и обработва информацията, така че най-бързо да се стига до тази информация и действията, които се предприемат, да са координирани между всички институции", каза още той. 
 
Маринов уточни, че с промяна на обстановката се налага и промяна в организацияta. "В момента има Национален контратерористичен център, който работи и в структурата на Национална агенция "Държавна сигурност". Той е точката за контакт, която имаме с външните партньори", уточни той. Попитан дали е имало други такива случаи, Маринов заяви, че в интерес на работата е добре те да не стават обществено достояние. 
 
"Много по-сериозен е проблемът с детето, не бих искал самоличността му да се обявява, как ще го гледат неговите съученици. Той трябва да се изведе от средата, в която е влязъл", коментира Маринов. Той обясни, че случаят е оповестен, защото е имало подготовка и набавяне на вещества за взривно устройство. "Колегите са преценили, че има нещо, което не може да бъде обявявано", добави вътрешният министър.
 
 
Епицентър