Болест отложи изслушването на Иван Калибацев за председател на ОС-Пловдив
Съдийската колегия на ВСС не може да реши каква да е оценката на съдията от СГС Петя Крънчева
 
09 юли 2019, 10:06 | | Видяна: 1833
 

Председателят на Районен съд-Пловдив Иван Калибацев

 

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отложи изслушването на ръководителя на Районен съд – Пловдив Иван Калибацев, който кандидатства за председател на Окръжния съд в града.

Причина е постъпила молба от съдия Калибацев, с приложен към нея болничен лист, в която той настоява да бъде поканен да представи концепцията си пред съдебните кадровици след поне седмица. Съдийската колегия уважи молбата му и насрочи следваща дата за изслушването за 16 юли.

Това е втори опит на ресорната колегия към кадровия орган да избере ръководител на Окръжния съд в Пловдив. В първата процедура кандидатът също беше един - Веселин Хаджиев, който вече един път е бил начело на този орган на съдебната власт. До избор обаче не се стигна, тъй като при първата насрочена дата за изслушване и съдия Хаджиев се оказа болен и помоли за отлагане, а малко преди втората – директно се отказа от надпреварата.

Междувременно, кадровиците за пореден, трети път, отложиха решението си относно възражението на съдията от Софийски градски съд (СГС) Петя Крънчева относно оценката от атестацията й. Предложенията относно съдя Крънчева са три – оценката й да стане 100 точки, вместо настоящите 91, да бъде повишена на 93 точки или да стигне 98 точки. Във вторник Колегията отново не събра необходиото мнозинство за нито един от трите варианта и пренасочи гласуването "за следващия път".