СГС вече има четирима нови заместници
Съдийската колегия на ВСС единодушно прие предложенията на председателя на съда Алексей Трифонов и сформира ръководния му екип
 
17 септември 2019, 14:51 | | Видяна: 1195
 
 

Най-големият окръжен съд в България – Софийски градски съд (СГС) – най-после има сформиран пълен ръководен екип.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) назначи четирима заместници на административния ръководител. Това са Райна Стефанова, която ще е и ръководител на Търговско отделение, Стела Кацарова, която ще е начело и на Гражданско отделение – въззивни състави, Стефан Кюркчиев - ръководител и на Гражданско отделение – първоинстанционни състави и Руси Алексиев, който ще е председател и на Наказателно отделение.

Четиримата нови заместник-председатели на СГС бяха предложени лично от ръководителя Алексей Трифонов. По-късно и Общото събрание на съда подкрепи предложението му.

До момента СГС беше само с двама члена на ръководния екип – председателят Трифонов, както и заместничката му Даниела Борисова, която обаче бе обявила, че желае да напусне поста веднага, след като ръководителят излъчи свои предложения. След заседанието на Съдийската колегия от вторник, тя вече ще може се оттегли.