Комисия "Бюджет и финанси" на ВСС предлага:
Премия от по една заплата, плюс ранг, ще получат всички магистрати и служители за празниците
Допълнителни възнаграждения за Коледа ще има и за "тримата големи", кадровиците, НИП и Инспектората на съдебната система
 
29 ноември 2019, 17:37 | | Видяна: 3839
 
 

Премия от по една месечна заплата и възнаграждение за ранг ще получат всички, съдии, прокурори, следователи, служители в съдебната система. Това става ясно от протокола от заседанието на Комисията "Бюджет и финанси" към Висшия съдебен съвет (ВСС), проведено в сряда.

От решението на Комисията става ясно още, че платежните нареждания за изплащането на допълнителните трудови възнаграждения трябва да бъдат издадени до 18 декември.

Изплащането на премии преди предстоящите празници е станало възможно благодарение на икономии в бюджета, обясниха за "Правен свят" от кадровия орган.

Допълнителни трудови възнаграждения ще получат и върховните магистрати, "тримата големи" в съдебната власт – председателите на Върховния касационен съд (ВКС) и Върховния административен съд (ВАС), главният прокурор – и работещите в Инспектората към ВСС и НИП, магистратите и служителите в Националната следствена служба и членовете на ВСС.

Настоящите премии са различни от тези, които предстои да бъдат раздадени по конкретни критерии на магистратите в специализираните органи и общите съдилища и прокуратури, във връзка с по-високата им натовареност.