https://dnes.dir.bg/krimi/zadarzhaha-edin-ot-stolichnite-obirdzhii-no-vapreki-tova-nov-vaorazhen-grabezh-v-sofiya
Задържаха един от столичните обирджии, но въпреки това: Нов въоръжен грабеж в София
 
13 февруари 2020, 09:43 | | Видяна: 54
 

Нов въоръжен грабеж в София, този път в магазин. По информация на БНР маскиран мъж влязъл в денонощен магазин на кръстовището на улиците "Райко Алексиев" и "Тарас Шевченко" в квартал "Изток", заплашил с пистолет персонала и взел оборота. След това е избягал.

Полицията го издирва. Не се съобщава колко пари са били откраднати, но първоначалните показания сочат, че сумата е сравнително скромна - между 500 и 600 лева.

В сряда маскиран мъж заплаши с пистолет персонала на банков клон в търговски център на булевард "Цар Борис III" в столицата и успя да открадне 11 000 лева, а в понеделник също имаше банков обир - на бул. "Мадрид" в София, при който нападателят задигна около 15 000 лева.

По неофициална информация има задържан от полицията за единия от банковите обири - този на булевард "Цар Борис III" в София. Разследващите вече съобщиха, че между престъпленията няма пряка връзка.

В сряда вечерта въоражен обир беше извършен и във Враца. Маскирани бандити ограбиха клон на разплащателна фирма в ж.к. "Дъбника". Двама маскирани нападатели заплашили касиерките с ножове и по непотвърдена засега информация отмъкнали между 4000 и 5000 лева.

 
Dir.bg