„Под вола теле“: Война или политически дивиденти за изборите иска служебното правителство на президента

„Под вола теле“: Война или политически дивиденти за изборите иска служебното правителство на президента
Сценарият с предизвиканите от президента протести от лятото на 2020 г. се провтаря, снимка:БГНЕС

„Прокуратурата се опитва активно да се меси в работата на изпълнителната власт“. Това казва говорителят на служебното правителство Антон Кутев на брифинг след заседание на служебния кабинет, визирайки акцията срещу началника на сектор „Културно-исторически ценности” в ГД „Национална полиция” Ангел Папалезов, обвинен в участие в ОПГ и уличен в регулярни контакти с хазартния бос Васил Божков.

Веднага след като стана ясно, че Папалезов е обвинен и са били проведени обиски в жилището и кабинета му, служебното правителство, в лицето на вътрешния министър Бойко Рашков, а след това и говорителят Кутев, скочиха като един да пропагандират в публичното пространство, че се готвела „война“ от страна на държавното обвинение с българските институции. На нарочно организиран брифинг говорителят на президентското служебно правителство обвини прокуратурата в „прекалена активност“ и опита да използва като аргумент в защита на тезата си за „междуинституционална война“ твърдения от предния ден на Бойко Рашков, че новите ръководители на ДАНС, ГДБОП и ДАТО били разпитвани. Последно идваше да внуши, че заради подетите от Рашков и цялото служебно правителство чистки, държавното обвинение умишлено е провело акция срещу Папалезов.

Гласовете в защита на човека на Божков в Националната ни полиция веднага бяха подети и от съпредседателите на „Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Атанасов, които моментално организираха протести пред Съдебната палата с искане на оставката на Гешев. Минути по-късно пред кабинета на главния прокурор се оказаха неколцина добре известни "лица на всички протести" - Росен Миленков - бивш служител на ДАНС, който в последната година винаги се конфронтира със силите на реда, "гнилата ябълка" - уволнената съдийка Румяна Ченалова, бившият депутат Минчо Спасов, задържан за спирането на метрото през миналото лято.

И докато членовете на президентското правителство, към които „Демократична България“ неприкрито изразява симпатии, похвали и венцеслави публично при всеки удобен повод, се опитваха да повторят сценария от лятото на 2020 г., при който първо Иванов реши да се снима в гумена лодка от плажа „Росенец“, а след това държавният глава призова народа на бунт с високо вдигнат юмрук във въздуха, главният прокурор Иван Гешев разговаряше в кабинета си с ръководителите на ДАНС и ГДБОП Пламен Тончев и гл. комисар Калин Стоянов за продължаване на сътрудничеството между тях.

Новият председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев сам поиска среща с главния прокурор Иван Гешев и бе приет в кабинета му

Около час по-късно и новоназначеният директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ - МВР (ГДПОБ) гл. комисар Калин Стоянов увери Гешев, че ще работят заедно в интерес на държавата

Какво излиза от целия сценарий, организиран от Рашков, говорителя на служебното правителство и Христо Иванов? Излиза, че малко повече от месец преди предсрочните парламентарни избори и непосредствено преди президентските, се цели поредната явна пропагандна кампания на гърба на прокуратурата и лично на гърба на Гешев, чиято задача по Конституция е да повдига обвинения и да разследва престъпления. Сега последното се ползва от служебния кабинет и от политическата партия, която най-отявлено и безкритично го подкрепя, като оръжие за манипулация на съзнанието на хората, с което отново да се опитат да съберат гражданите на улицата, връзвайки ръцете на прокурорите и следователите да вършат работата си. След като през миналото лято партията на Иванов, както и тези на Мая Манолова и Слави Трифонов се качиха на гърба на недоволството на гражданите, с любезното съдействие и на юмрука на държавния глава и репликата „Мутри вън“, с което успяха да си уредят депутатски заплати за период, по-кратък от месец, сега се прави нов опит схемата да проработи.

Дали обаче откровеното търсене „под вола теле“ и опитите за внушение, че докато изпълняват служебните си задължения прокурорите търсят „война“ с някоя от институциите, ще допринесат отново за политически успехи на цитираните, предстои да се разбере. Единственото сигурно е, че тези, които оприличиха служебното правителство на „предизборен щаб на президента“ мислят в правилната посока и явно не грешат. Грозното е, че това се прави посредством натиск за ограничаване и блокиране на дейността на една от най-важните за държавността институции, каквато е прокуратурата. Защото, ако последната допусне да си затваря очите за нередностите в действията на служебния кабинет и протежетата му, само защото я притискат със заплахи от протести и метежи, означава, че "войната" за България вече е загубена.

Още по темата

Новите ръководители на ДАНС и ГДБОП на среща с Гешев - увериха, че взаимодействието продължава

Предишна новина

Докато тече прокурорска проверка, от задния вход на МВР се изнасят черни чували

Следваща новина

Коментари

18 Коментара

 1. 18
  Czecho Kleine | нерегистриран
  0
  0

  Kaufen Sie unter https://fuhrerscheinne.com Original-Führerschein, Reisepass, Personalausweis, Aufenthaltserlaubnis und vieles mehr
  Wir sind eine Gruppe von Weltklasse-Spezialisten, die unter dem Dach mächtiger internationaler Organisationen mit mehr als 50 Niederlassungen und mehr als 500 Mitarbeitern in Ländern auf der ganzen Welt arbeiten, die auf die Herstellung und Fälschung von Dokumenten aller Art und aller Kategorien spezialisiert sind. Wir verfügen über die besten Maschinen, Geräte, Netzwerke und Technologien, um hochwertige echte Dokumente aus allen Ländern Europas, Asiens, der USA, Lateinamerikas, Afrikas und Australiens zu erstellen. Wir haben ein großes Netzwerk von Agenten, Organisationen und Regierungen, die bei der Durchdringung von Systemen zusammenarbeiten, um sicherzustellen, dass Ihre Dokumente entsprechend in der Datenbank registriert sind. Besuchen Sie unsere Website ( https://fuhrerscheinne.com ) für weitere Informationen
  KONTAKTIERE UNS:
  E-Mail: ……………… .. fuhrerscheinne@gmail.com
  WhatsApp …………… +32460247356
  WEBSITE: https://fuhrerscheinne.com
  HINWEIS: Unsere Arbeit zielt darauf ab, Menschen in Notfällen zu helfen!
  Wir können Folgendes in weniger als 7 Arbeitstagen bereitstellen

  • Führerscheine
  • PASSPORTE
  •Identitätskarte
  •Aufenthaltsgenehmigungen
  • VISAs.

  Informieren Sie sich auch darüber, wie Sie Folgendes erhalten:

  • Sozialversicherungskarten
  • Adoptionszertifikate
  •Geburtsurkunden
  • Sterbeurkunden
  • Scheidungsurkunden
  • Heiratsurkunden
  • Benutzerdefinierte Zertifikate
  • Abitur
  • G.E.D. Diplome
  • Heimschuldiplome
  •Schulnoten
  •Hochschulabschluss
  • Handelsqualifikationszertifikate
  • US Green Card

  Wir sind die einzigartigen Hersteller der oben genannten Dokumente und anderer Produkte für eine Reihe von Ländern. Wir sind hauptsächlich auf Deutschland und Österreich spezialisiert und produzieren auch für andere Länder wie: das übrige Europa (Belgien, Italien, Finnland, Frankreich, Polen, Schweiz, Niederlande, Spanien, Vereinigtes Königreich, Italien, Türkei und viele mehr); USA, Kanada, lateinamerikanische Länder, Südafrika, Japan, Südkorea usw. Wir haben ein voll effektives Team von Partnern, die in allen Ländern der Welt miteinander verbunden sind.

  KONTAKTIERE UNS:
  • E-Mail: ……………… .. fuhrerscheinne@gmail.com
  • WhatsApp ……………+32460247356
  • WEBSITE: https://fuhrerscheinne.com

 2. 17
  Елена Йончева | нерегистриран
  1
  0

  Испания продължава да разследва Барселонагейт – информацията, че бившият премиер Бойко Борисов е замесен в пране на пари чрез имотна сделка. Скоро ще има новини по случая. Изпратих две писма до испанския главен прокурор, последното преди месец, на което получих отговор,

 3. 15
  Под вола - прасе | нерегистриран
  34
  -53

  Според САЩ, срещу подкупи Пеевски защитавал от обвинения длъжностни лица. Гешев, нещо? Къде е била прокуратурата, когато се е ширила мащабната корупция, за която са санкционираните по Магнитски лица?

 4. 13
  ПС | нерегистриран
  31
  -57

  Пееф свят, как е хавата? Какво става с патрона ви и неговия Инструмент? Кой ще ви даде париййй сега?

 5. 11
  | нерегистриран
  29
  -26
  До коментар #8 от " | нерегистриран":
  Подай доброволно оставка,Гешев,че протеста се разраства и ще те махне Народа!Никой не те иска,не се ли срамуваш,че си хулен от всички и скоро ще останеш сам с Голямото си Его!

  Ако ти си народа, троле, жална й майка на България!

 6. 8
  | нерегистриран
  24
  -60

  Подай доброволно оставка,Гешев,че протеста се разраства и ще те махне Народа!Никой не те иска,не се ли срамуваш,че си хулен от всички и скоро ще останеш сам с Голямото си Его!

 7. 6
  | нерегистриран
  15
  -41
  До коментар #4 от " | нерегистриран":
  Паралелна реалност??? А обективната каква е според Вас - сигурно Гешев, Пламена Цветанова и Машева провеждат разпит на новия шеф на ДАНС в кабинета на главния прокурор, принуждавайки го със сила и заплаха от електрически стол да каже, че Рашков слугува на Божков?

  В изявлението на Министерския съвет от днес е посочено кога са били разпитите. С тези снимчици на "бившия" ви шеф, настоящ пресаташе на Гешев не се опровергава фактът, че е имало привикване и разпити.

 8. 4
  | нерегистриран
  33
  -15
  До коментар #2 от "Мъка | нерегистриран":
  ПреПравен свят, докога ще се опитвате да създавате паралелна реалност? Никой вече не се връзва на плоската пропаганда на "медиите" към които принадлежите. Пропадат господарите ви, вижда се.

  Паралелна реалност??? А обективната каква е според Вас - сигурно Гешев, Пламена Цветанова и Машева провеждат разпит на новия шеф на ДАНС в кабинета на главния прокурор, принуждавайки го със сила и заплаха от електрически стол да каже, че Рашков слугува на Божков?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.