12 убити в Мексико при разчистване на сметки между престъпни групи


Телата на дванадесет мъже, измъчвани и после разстреляни, са открити в изоставен микробус на границата между мексиканските щати Мичоакан и Гереро, предаде АФП, позовавайки се на информация от местните власти.

В изявление на прокуратурата в Мичоакан се казва, че жертвите са намерени сутринта на пътя, водещ към община Хуетамо, на около 206 километра от Морелия, столицата на щата.

Властите заявиха, че първоначалните данни от разследването сочат към "уреждане на сметки" сред участниците в организираната престъпност и в трафика на наркотици.

Мичоакан е един от мексиканските региони, най-силно засегнат от насилието, извършвано от престъпни банди, занимаващи се с трафик на наркотици и други незаконни дейности.

В края на 2006 г. правителството на президента Фелипе Калдерон започна противоречива военна офанзива срещу организираната престъпност в Мичоакан, която по-късно бе разширена на националното ниво.

Според специалисти и защитници по правата на човека, тази операция е една от първите причини за ескалация на насилието в Мексико. Оттогава страната е регистрирала почти 275 000 убийства според официални данни, без допълнителна информация за броя на случаите, свързани с войната между картелите.

Откриха мъртъв журналиста Георги Александров във Варненското езеро

Предишна новина

Проф. Огнян Герджиков: В цял свят се краде, въпросът е това да става в прилични рамки

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.