14-годишен преби и обра 80-годишна жена във Враца

14-годишен преби и обра 80-годишна жена във Враца
снимка: Апелативна прокуратура - София

Административният ръководител на Апелативна прокуратура-София Радослав Димов посети гр. Враца във връзка с водено разследване за грабеж на възрастна жена в града, съобщиха от държавното обвинение. В резултат на незабавните действия на разследващите органи вече е установен извършителят на престъплението - 14-годишният И. По време на срещата с дъщерята на пострадалата, Радослав Димов я увери, че досъдебното производство ще приключи в максимално кратък срок и обвиняемият ще бъде предаден на съд.
 
Административният ръководител на АП-София подчерта, че противодействието на битовата престъпност остава във фокуса на дейността на прокуратурата. Той припомни, че още преди обявяване на извънредното положение в страната, свързано с разпространението на вируса Covid-19, по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, е създадена организация по отношение на дейността на прокуратурата в аспекта на противодействието на битовата престъпност.
 
"Следим изкъсо нещата. Въпреки усложнената обстановка в страната, няма да престанем да полагаме усилия в това направление, напротив. Контролът е още по-засилен, тъй като очакваме, че ще има увеличение на този вид престъпления", заяви по време на брифинга административният ръководител на Апелативна прокуратура-София.
 
Радослав Димов отбеляза като "изключително обезпокоителен факта, че сред извършителите на тези престъпления има и непълнолетни. Това прави въпроса за законодателните промени в тази част все по-актуален".

Отзоваха консула ни в Хага

Предишна новина

Премиерът маха ръководството на Българската банка за развитие

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 2
  +- | нерегистриран
  1
  -1

  Ниска проба популизъм, съчетан с пилеене на бюджетни средства на Прокуратурата.

  И все пак е нищо в сравнение с милионите, които същата Прокуратура е осъждана да плаща за обезщетения ежегодно.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.