14 месеца затвор за укриване на мигранти


14 месеца затвор получи български гражданин, който е укрил мигранти в столицата. Присъдата е постигната след споразумение със Софийската районна прокуратура.

През април месец 2017 г. е установено, че в апартамент на столичната улица "Шар планина" Георги Враменцалиев, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомогнал двама нелегално пребиваващи у нас сирийски граждани, като ги е настанил и по този начин укрил, за да получи имотна облага в размер на 40 евро. Деянието представлява нарушение на закона -  (параграф 1, т. 3 и т. 3 б от Допълнителните разпоредби на Закона за чужденците в Република България), изразяващо се в непритежаването на български и чужди разрешения за пребиваване на територията на Република България от посочените чужди граждани, като деянието е извършено по отношение на повече от едно лице - престъпление по чл.281, ал.2, т.5, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Разследващите са установили още, че Враменцалиев противозаконно е лишил от свобода един от сирийските мигранти, като не му позволил да напусне жилището и го заключил, което представлява престъпление по чл.142а ал.1 от НК .   

На подсъдимия Враменцалиев е определено общо наказание "лишаване от свобода" за срок от една година и два месеца, при първоначален строг режим. Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест, съобщават от Софийската районна прокуратура

Работниците със забавени заплати вече могат да си получават парите

Предишна новина

Проверяват сигнал срещу кмета на Първомай

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.