15 г. затвор за украинец, участвал в атентата срещу Алексей Петров


15 години в затвора трябва да лежи украинецът Роман Логвиненко, подсъдим за атентата с 2 гранатомета срещу Алексей Петров. Присъдата е на състав на Софийския градски съд с председател Николай Николов.
 
Логвиненко беше признат за виновен като помагач в опита за убийство на Петров, но съдът го оправда по обвинението, че е подбудител и е организирал покушението. Според прокуратурата той е закупил колите, с които беше организирана атаката, като е осигурил и двата гранатомета, с които беше стреляно по бронирания автомобил на Петров.
 
След присъдата съдия Николов каза, че годни доказателства има само за участието на Логвиненко като помагач в атентата, който улеснил извършителите, давал им и съвети. Липсват каквито и да е доказателства, че е склонил извършителите, както и че е осигурил гранатометите и колите, подчерта съдията.
 
Покушението срещу Алексей Петров бе извършено с гранатомети на 29 октомври 2015 г. в София. Той пътуваше с шофьора си Стефан Борисов в брониран "Мерцедес S 500 гард" и това е спасило живота им, защото снарядите не успели да проникнат в автомобила.
 
Решението не е окончателно, Логвиненко може да обжалва пред Софийския апелативен съд. Той остава в ареста.
 

Представляващият ВСС се обяви за скорошен избор на нов главен прокурор

Предишна новина

КПКОНПИ: При 738 лица от властта има несъответствие в имотните им

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.