15 задържани в Монтана за рекет, палежи и наркотици

15 задържани в Монтана за рекет, палежи и наркотици
Зам.-главният прокурор Иван Гешев в Монтана, снимка: БНР

15 души бяха задържани при мащабна акция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и жандармерията в Монтана, която започна в четвъртък сутрин, съобщи БНР. Акцията е под контрола на Специализираната прокуратура.

"Близо година е отнело разследването срещу криминалния контингент, който се е занимавал с рекет, палежи, разпространение на наркотици", съобщи в Монтана зам.-главният прокурор Иван Гешев.

"С лицата се работи. Проведени са над 25 претърсвания на различни обекти. Иззети са наркотични вещества, различни парични суми, хладно оръжие и други доказателства, които касаят разследването. В рамките на следващия ден ще стане ясно кои и колко лица ще бъдат привлечени към наказателна отговорност", каза той. 

Сред задържаните в София е и Мартин Антов от Монтана, свързан с делото "Килърите 2". Към момента за Антов няма повдигнато обвинение, уточни Гешев.

"В разнищването на набезите на бандата участват и полицията и прокуратурата в Монтана. Акцията в северозападния град не е първата от този вид в страната. Неутрализирането на престъпни групи, които тормозят хората в различни градове на България, е приоритет на прокуратурата и МВР", увери Гешев. И даде за пример проведените през последните две години операции срещу бандите на Куката в Плевен, Митьо Очите в Бургас и Цветелин Ценов – Квиц, във Враца.

"Прокуратурата и партньорските ни служби правим всичко възможно да няма недосегаеми от така наречените в миналото мутри. Престъпници, които пречат на хората да живеят спокойно и да развиват бизнес, създават криминални и феодални владения. От 6-7 години дейността на тези криминални авторитети се разследва от спецпрокуратурата. И "творческата им кариера" ще приключи бързо!", закани се Гешев.

Председателят на ВАС и главният прокурор предлагат създаването на Дисциплинарен съд за наказанията на съдии и прокурори

Предишна новина

Тежка ли е черната тога?

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.