17-годишният нападател на учител в Садово се изправя пред съда


Районната прокуратура в Асеновград внесе в съда обвинителен акт срещу 17-годишния ученик, който удари с кол учител в Професионалната селскостопанска гимназия в Садово миналата седмица.
Момчето е обвинено за нанасяне на лека телесна повреда, за за непристойни действия, както и за отправяне на закани и обиди.
На 19 септември учителят по английски език и негова колежка били на работа в гимназията в Садово. По време на четвъртия час ученик започнал да отваря и затваря със сила вратата на кабинета, в който учителката предавала урок.
Младежът отправял обидни и нецензурни реплики и заплахи на висок глас. Учителката излязла от кабинета и в този момент обвиняемият отправил към нея предизвикателни реплики и се опитал да я удари с ръце. Уплашена и възмутенатя тръгнала да търси съдействие от своя колежка, пише в обвинителния акт.
По същото време от друг кабинет излязъл учителят по английски. Тогава обвиняемият с висок тон му наредил да се прибира обратно в кабинета и казал, че никой не може да го накара да посещава учебните часове или да прави каквото и да е друго. Тези негови думи били придружени отново с обидни, нецензурни и заплашителни реплики, твърди прокуратурата.
Младежът се обърнал към учителя репликата: "Сега ще видиш какво ще стане" и напуснал сградата на училището. Върнал се с дървен клон с дължина около 1.6 м. Насочил се към учителя, като блъскал учениците и учителите по пътя си и се опитал да го удари с клона по главата, като първият му опит бил неуспешен. Отново посегнал и нанесъл силен удар с клона по учителя. Младежът продължил да отправя заплахи и обиди, а след това избягал от училището. Преподавателят бил откаран в болница. По-късно нападателят бил открит и задържан от полицаи.

Албания ни обеща, че няма да нарушава правата на българското малцинство

Предишна новина

България е между Сейшелите и Ботсвана по икономическа свобода

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.