20 000 лв. парична гаранция за сина на Маринела и Ветко Арабаджиеви

20 000 лв. парична гаранция за сина на Маринела и Ветко Арабаджиеви
Вълчо (в средата) с родителите си Маринела и Ветко Арабаджиеви, които се издирват

В 22.00 часа в неделя съдия Вилислава Ангелова от Специализирания наказателен съд определи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 20 000 лв. за Вълчо Арабаджиев, който бе задържан в петък при обиските на спецпрокурори в офисите на собствениците на хотелите "Маринела" в столицата и "Марица" в Пловдив. Вълчо Арабаджиев се разследва за "пране на пари", стана известно от информацията на прокуратурата, която бе съобщена още в събота.

До разглеждането на мярката за неотклонение на Вълчо Арабаджиев и две жени, приближени на хотелиерската фамилия Арабаджиеви, не бяха допуснати медии, тъй като съдията засекрети разглеждането й, с мотив, че по делото има приложени "специални разузнавателни средства". Самото заседание продължи пет часа и за момента не са известни мотивите за съдебното решение, както и какви факти и доказателства са представили от прокуратурата. Има информация, че събраните материали по делото са 20 тома. 

Два от десетте милиона лева в брой иззети от хотелите на семейството на Маринела и Ветко Арабаджиеви са открити именно в апартамент, който е ползван от 21-годишния им син Вълчо, съобщи в-к "24 часа". Това означава, че на Вълчо Арабаджиев ще са нужни едва 1% от двата милиона, за да плати гаранцията за своето излизане от следствения арест.  

Другите две задържани лица – Ромелия Кирилова и Елена Караянева са уличени в укриване на данъци. Двете са отговаряли за счетоводството и управлението на множеството фирми на и около Маринела и Ветко Арабаджиеви и са били наясно с данъчните престъпления, които са обект на разследването. Кирилова и Караянева също излизат на свобода срещу парични гаранции от по 20 000 лв.

Семейство Арабаджиеви продължава да е в неизвестност и да се издирва с Европейска заповед за арест. По информация на в-к "Труд" Маринела и Ветко Арабаджиеви били силно изненадани от действията на правоохранителните институции у нас и спешно напуснали имението си във френския курорт Сен Тропе.

"Семейство Арабаджиеви имат 25 милиона лева личен доход през последните години, който многократно е бил проверяван от данъчните", това съобщи адвокатът на Вълчо Арабаджиев Илиян Василев. Той уточни, че е сигурен, че Ветко и Маринела Арабаджиеви ще се върнат възможно най-скоро. Защитникът коментира още, че той е поискал делото да се гледа при закрити врати, за да не се петни името на наследника на фамилия Арабаджиеви, който нямал нищо общо с никаква организирана престъпна група. 

Решението на съдия Ангелова не е окончателно, като се очаква прокуратурата да го протестира пред Апелативния специализиран наказателен съд. 

Още по темата

Оставките могат да станат и 5

Предишна новина

Тръгва делото срещу танцьорката Габриела, помела 11 коли пияна и дрогирана

Следваща новина

Коментари

8 Коментара

 1. 8
  Въпросче | нерегистриран
  2
  -1

  С подобен рекет и засекретяване ли, поръчковите специализирани пуцаджии оправдават милионите за своето съществуване - пред българските данъкоплатци?

 2. 7
  адвокат | нерегистриран
  10
  0

  Адвокат съм.30 год. практика в съда-пеналист.Не се били обсъждали решенията на съда.Да,ама не.Ножа отдавна премина кокала.Не съдът,а някаква госпожа:или презряла госпожица:е постановила този отвратителен акт.Срамувам се заради такива съдебни актове.Знаете ли,че хората не правят разлика м/у адвокат,съдия и прокурор.И казват-"Всички сте корумпирани".На мен вече ми дойде много.Не съм 5-6 -те телевизионни адвокати,които са професионално посредствени,но "смъкват"баснословни суми от богати клиенти.Но повече не мога да търпя.И аз ще изляза на улицата,за да викам срещу корупцията в съдебната система.Редовия и честен адвокат едва свързва двата края,и не иска да бъде отъждествяван с телевизионните адвокати.Срамувам се.

 3. 6
  | нерегистриран
  11
  0

  Значи хващат те с 2 милиона в личната ти стая /в стаята на сина са толкова/, а съдът ти определя гаранция от 20 000 ?!?!?! И после съдиите мрънкат - защо хората са твърдо убедени, че са корумпирани проститутки в черни тоги?!?! Ами точно заради случаи като този! В САЩ или дори в турция гаранцията щеше да е поне 2 милиона, поне!

 4. 5
  Ха-ха | нерегистриран
  11
  -1

  Съдиите, разбира се, ще снемат от себе си съмненията и ще се прикрият зад нищо-не-значещи приказки.Ала истината е, че няма как да те задържат с 10 хванати милиони и още десет по толкова зад гърба.

  Съдийката и тя е човек, все пак!

  Лизане???

 5. 4
  | нерегистриран
  19
  -2

  Посланик Уорлик:

  "В България има две правосъдни системи-за бедни и за богати."

  Сравнете със случая с 19-те тютюноработника-бачкатори, които бяха пратени в ареста.  http://legalworld.bg/73756.postoianen-arest-za-19-rabotnici-ot-nelegalnite-fabriki-za-cigari.html

 6. 3
  тото | нерегистриран
  17
  -1

  Ха.ха-а-а,това е българското правораздаване.За милиони няма закони.Правилно се пее в тази песен.Къде са майката и бащата,нали има европейска заповед за арест?Как така Очите и компания ги задържаха за часове?

 7. 2
  баба Гицка | нерегистриран
  12
  -5

  Магистратите ще блажат, има доста за папкане :)

 8. 1
  Смях ! | нерегистриран
  20
  -3

  Иди обяснявай после на народеца, какво става и защо ? Да не са изпуснали три-четири нули ?!

  Явно селфитата с розово Бентли са разчувствали някой.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.