20 г. затвор за убийство на таксиметров шофьор получиха двама младежи в Русе


Общо 20 г. затвор при първоначален строг режим за грабеж, придружен с убийство, на таксиметров шофьор получиха младежи в Русе. Николай Василев ще лежи зад решетките 11 години, а съучастникът му Деян Цветанов – 9. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок в Апелативния съд във Велико Търново. Случаят е от 14 март 2017 година, когато 60-годишният Валери Спиридонов бе открит мъртъв на метри от колата си в Николово.

5-членният състав на Русенския окръжен съд постанови, че шофьорът е убит при опит за грабеж от двамата младежи, които към тази дата са били на по 17 години. Те ще трябва да заплатят и 250 хил. лв. обезщетение на роднините на убития мъж, както и разноските по делото. Различните присъди на двамата младежи могат да предизвикат обжалване и от двете страни по делото. 

Радослав Градев, прокурор от Окръжна прокуратура – Русе: Ще преценим дали са налице основания за протест. Явно съдът намалява наказанието с още 2 години, като отчита каузалния принос на Деян Василев в извършване на престъплението, тъй като по делото не се събраха категорични доказателства, че той е участвал в изпълнителното деяние, в умъртвяването на покойния Спиридонов. 

Людмил Павлов, адвокат на Деян Цветанов: Самият факт, че съдът диференцира толкова рязко наказанието... доказва всъщност, че до този момент действително това се е случило и действително Деян не е участвал в самото убийство. Оттам-нататък предполагам, че ще обжалваме. 

Венцислав Великов, адвокат на Николай Василев: Такава драстична разлика между двамата е неприемлива за нас. Съболезнования на близките, на пострадалите, но трагедията е и от двете страни, защото става въпрос за деца. Така че, ще обжалваме.

Борисов, Кунева и още 80 свидетели на разпит за бартер с ваксини

Предишна новина

Търсят начин да закрият ДАБЧ

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.