20 години затвор за убиеца на бащата на съдийка


20 години лишаване от свобода при строг режим даде разградският окръжен съд на 34-годишният Владислав Ф. Той бе предаден на съд от Окръжната прокуратура в Разград за грабежа, придружен с убийството на 75-годишния Николай Д., баща на съдия Геновева Димитрова от Софийски градски съд, която понастоящем вече е съдия във Върховния касационен съд.
 
Представителят на обвинението поиска доживотен затвор без замяна за тежкото криминално престъпление, извършено на 25 декември 2014 г., и припомни в обвинителната си реч, че произнасянето на присъдата от първата съдебна инстанция повече от 4 години след извършване на деянието се дължи на назначените множество експертизи, отсъствието на свидетели от страната и разпита им чрез видеоконферентни връзки, както и на укриването на подсъдимия.
 
Протестът срещу размера на наложеното наказание с присъдата ще бъде внесен в Апелативния съд във Варна.
 
Пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна припомня, че Владислав отнел от възрастния човек 220 лева и мобилния му телефон. Грабежът бил извършен със сила и заплашване. За да не бъде разкрит, той удушил жертвата си, а тялото изхвърлил в намиращ се близо до град Завет язовир. По сигнал на близките на убития започнало издирване. Тялото му обаче било открито два месеца по-късно – на 22 февруари 2015 год., от рибар, дошъл да лови риба от замръзналия язовир.
 
В тежкото престъпление бил уличен Владислав Ф., който се укривал в Германия. Това наложило да бъде привлечен като обвиняем задочно. С европейска заповед за арест на Окръжната прокуратура в Разград Владислав бил задържан в Берлин на 24 юни 2015 г. и предаден на българските власти на 21 октомври същата година за провеждане на наказателното преследване.
 

Да му мислят моите директори - тъпаци и цървулите от фирмите

Предишна новина

Закон спира терора на палатките край морето

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.