203-ма магистрати са допуснати до конкурса за окръжните прокуратури

203-ма магистрати са допуснати до конкурса за окръжните прокуратури

203-ма обвинители са допуснати до конкурса за повишаване в окръжните прокуратури в страната, обявен от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) през септември т.г. Това стана ясно от списъците с допуснатите кандидати, публикуван от кадровия орган.

Сред желаещите да заемат места в някое от окръжните обвинения, обявени на конкурс, се открояват редица прокурори на районно ниво, както и такива, които участват в ръководствата на част от определените за окрупняване обвинения. Такива са например Борислава Барболова, районен прокурор на Своге и Благовест Вангелов – ръководител на РП-Поморие. Сред кандидатите за прокурори на окръжно ниво са няколко съдии от РП-Перник, в това число и административният ръководите, както и заместникът му.

Свободнтие места в процедурата са общо 34. Девет длъжности в Специализираната прокуратура, осем в Софийска градска прокуратура, три в Окръжна прокуратура – Благоевград, по две длъжности в Окръжна прокуратура – Пловдив, Окръжна прокуратура – Плевен, Окръжна прокуратура – Шумен и Окръжна прокуратура – Бургас, както и по една длъжност в окръжните прокуратури във Видин, Перник, Велико Търново, Разград, Ловеч и Стара Загора.

Недопуснатите до конкурса кандидати са двама - Христина Апостолова от РП-Несебър и Таня Георчева РП-Пловдив, като мотивите за това са, че и двете нямат изискуемия по закон стаж. 

Какво прави Калин Калпакчиев след като освободи Джок Полфрийман?

Предишна новина

Иван Гешев беше избран законно, прозрачно и публично

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 6
  ************************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 5
  ************************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  Дс | нерегистриран
  9
  -2

  Нека калните борби започнат сега.....кой с връзки, кой с креватно изпълнение, драпа за да върви нагоре....

 4. 2
  Един магистрат | нерегистриран
  3
  -2

  Истината е малко по-различна. Има и трета група магистрати. Документите им са оставени без разглеждане. Едно "изключително издържано" в юридическо отношение становище и акт на ВСС. Тази група магистрати не фигурират в "недопуснати", защото ще трябва публично да се посочат аргументи, каквито едва ли има и едва ли могат да се мотивират. ВСС "плаче" да се видим в съдебната зала. Не знам дали ще го направя, защото това ще блокира конкурса и усилията на всички участващи колеги и заради поведението и/или действията на част от членовете на КАК, негативи ще отнесат както участниците, така и съответните органи на ПРБ, но такова поведение ми напомня кои са някои от причините обществото да няма доверие в съдебната власт. Част от магистратите, също нямат доверие в кадровия си орган и в начините на мотивиране вземането на решения по кадрови въпроси.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.