25 години затвор за убийство от ревност


Пловдивският окръжен съд осъди на 25 години затвор Янко Добрев за убийството на мъж и опит за убийство на жена. Той ще трябва да плати и 200 хил. лв. кръвнина на близките на убития човек, съобщиха от пресслужбата на съда в Пловдив. Янко Добрев често биел съпругата си Надка и я гонел от къщи. В тези случаи тя се прибирала при родителите си в с. Брестовица. През лятото на 2013 г. той отново й нанесъл побой, а тя го напуснала.

Останала за два месеца в селото на родителите си, където се запознала със Стойчо Видолов. Двамата решили да заживеят на семейни начала. Под претекст, че заминава да работи за Гърция, Надка напуснала мъжа си. След известно време той научил, че тя живее с Видолов в с. Рогош. Отишъл там, въоръжен с нож.

Стойчо Видолов отсъствал, но в къщата били баща му Пенчо и Надка.

Янко Добрев убил с ножа Пенчо Видолов, а съпругата си ранил в лявата подмишнична област. Добрев се прибрал в дома си, преоблякъл се и избягал. Полицията го заловила два дни по-късно. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Пловдив.

Бивш високопоставен руски полицай се самоуби по време на разпит

Предишна новина

15 години затвор за банковия обир в Сливен

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.