3000 лева глоба за лекар, гледал детско порно в болницата

3000 лева глоба за лекар, гледал детско порно в болницата

3000 лева глоба наложи Добричкият районен съд на 52-годишен лекар в местната болница, обвинен в притежанието на детско порно. Д-р Артур Полшиков бе заловен през юни миналата година при спецакция на БОП.

До ареста му се стигна след мониторинг за контрол на мрежи, ползвани от потребители от цял свят за обмяна на файлове. Антимафиоти засекли български IP адрес, от който се разпространявало порно с непълнолетни. Така стигнали до специализанта в детската хирургия на МБАЛ-Добрич.

Докторът гледал и обменял секс клипчетата по време на нощни дежурства. В паметта на три негови преносими компютъра разследващите намерили 8456 фото и видео файлове с детско порно. За престъплението хирургът, който е с двойно гражданство, можеше да лежи до 1 г. в затвора.

Заради чистото му съдебно минало и поради факта, че няма нанесени имуществени вреди, прокуратурата го освободи от наказателна отговорност и той получи само административна санкция

Още по темата

173 нови съдебни заседатели положиха клетва в СРС

Предишна новина

Полицията разследва тайни луксозни партита в Париж

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  | нерегистриран
  0
  -2

  Едва ли е гледал гнусно детско порно. Най-вероятно е било стандартно порно от реномилани порно студия-поддържащи регистър на актьорите- с пълнолетни актьори-каквото порно в цивилизовиния свят е ЛЕГАЛНО. В цяла Европа, без България порното е легално. Че в Чехия цяло поколение студентки си плащат таксите в университетите благодарение на реномирано чешко порно студио,например.

  Дали ще гледаш порно е личен, а не държавен въпрос, че чак прокуратура да участва-ако порното е с пълнолетни актьори, участващи доброволно. Странно-за прокуратурата не са проблем филми с насилие-например Рамбо-където късат ръце, крака-и филмът редовно се дава по телевизиите, за аудитория без ограничение, но филмите, показващи любовта се престъпни. Двоен аршин пред морала. Съвокупление-не може, но филми с насилие-не са проблем-а това е тематиката на типичния американски екшън.

  Порното следва да е личен избор, а не държавен въпрос, че и прокуратура да се занимава. Който се гнуси-да не гледа. Който се е появил на този свят чрез безполово деление като при амебите-е свободен да не гледа.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.