40 съдилища ще продължат да работят с ЕИСС

40 съдилища ще продължат да работят с ЕИСС
Снимка: Pixabay

Общо 40 съдилища продължават да работят с Единната информационна система на съдилищата (ЕИСС). В изпълнение на решение на Пленума на ВСС в указания срок – 17 септември 2020 г., с писма до ВСС административните ръководители на 23 съдилища са изразили желание да продължат въвеждането на нови дела в системата. Всички образувани дела в ЕИСС ще бъдат довършени в нея.

Въвеждането на нови дела в ЕИСС ще продължи във Военно-апелативен съд, Военен съд – София, районните съдилища в Пирдоп, Етрополе, Белоградчик, Кула, Пазарджик, Крумовград, Мадан, Златоград, Девин, Нова Загора, Провадия, Разград, Силистра, Дулово, Тутракан, Горна Оряховица, Дряново, Трявна, Луковит, Червен бряг, Девня, както и 17–те пилотни съдилища – Апелативен съд – София, Апелативен съд – Велико Търново, окръжните съдилища в Благоевград, Перник, Смолян, Варна, Велико Търново, и районните съдилища в Сливница, Костинброд, Смолян, Чепеларе, Елхово, Тополовград, Търговище, Омуртаг, Велико Търново и Елена.

ЕИСС е създадена в изпълнение на Дейност 3.1 „Разработване на Единната информационна система на съдилищата“ по проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на Единна информационна система на съдилищата“, финансиран по Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020 г. с договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

ЕИСС е одобрена за използване в 153 – съдилища, с изключение на административните съдилища и Върховен административен съд. 

''Правен свят'' припомня, че миналата седмица ВСС реши да спре програмата за доработки, заради разразилата се кампания в част от съдилищата срещу ЕИСС. 

Началникът на кабинета на президента Румен Радев го напусна "поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката"

Предишна новина

Баба даде близо 7 000 лв. на ало измамници за ваксина срещу коронавирус

Следваща новина

Коментари

10 Коментара

 1. 10
  ****** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 9
  До номер 6 | нерегистриран
  7
  -3

  Стига глупости! Кой както и са иска да си разиграва коня, ако не си роб по душа, не му го позволяваш. И толкова!

 3. 8
  | нерегистриран
  8
  -4

  Вместо да провеждаме общо събрание, трябваше да питаме Красьо Черничкия!

 4. 7
  | нерегистриран
  5
  -13
  До коментар #4 от "Един от всички по-горе | нерегистриран":
  В нашия съд гласувахме и 99 % искаха да не се връщат назад, а да продължат напред. Никой не е лобирал за нищо, както и не сме се подмазвали на никого.

  И кой е вашият съд? Защо не споменаваш името му?

 5. 6
  До 3 | нерегистриран
  12
  -20

  Ами, естествено, как иначе ще го предложат на общо събрание на съдиите, протежетата на шефа, особено ако кандидатства за пореден мандат! Пък тези от групата на нехаресваните от шефа/защото не му се подмазват и не го възхваляват, негово/нейно/ височество, и не изпълняват молби за това, онова, делца и т.н., ще ги жертва разбира се! И после след като е успял/а да омае/чрез подходящи посредници/членовете на ВСС от които зависи детската му/й болезнена мечта/едва ли не на живот и смърт/да стане отново вожд/началник/чка..., не започва ли отмъщение и преследване на тези, които са дръзнали да се опълчат на височеството?И то по префинени методи/затрупване с работа, използване на приятели от по-горната инстанция за мачкане на неудобните магистрати, като например лоша атестация, поголовна отмяна/за щяло и не щяло/ на актовете му и какво ли не, с цел пълното му омаскарявяне, ако може и принеждаване за напускане на системата...и .н...? Някой беше казал, че да правиш реформа в съдебната система било все едно да премести гробище! Ами не е ли така, за съжаление?

 6. 5
  | нерегистриран
  32
  -5

  Забелязвам, че нито едно от съдилищата, които са с натоварване над средното, не е поискало продължаване на ЕИСС. Интересно би било също така да се види колко от пилотните биха продължили ако имаха този избор. И третото интересно е дали съдиите в съдилищата с ЕИСС извършват всичките "кликове" или са прехвърлили голямата им част на администрацията.

 7. 4
  Един от всички по-горе | нерегистриран
  17
  -13

  В нашия съд гласувахме и 99 % искаха да не се връщат назад, а да продължат напред. Никой не е лобирал за нищо, както и не сме се подмазвали на никого.

 8. 3
  | нерегистриран
  12
  -18

  Питам се дали по старата пробита система за разпределение, в някои съдилища любимците на шефовете и шефовете ще са на активна почивка през рабатно време? А, дали някой ще си направи опит да контролира тяхната дейност ? Защо беше това реване срещу новата система, а? Дали, защото най-много ревяха мързеливите, към които за дълъг период от време самата пробита система беше особено благосклонна, в някои случаи години наред!, а робите на труда с години опъваха каиша? И , дали защото новата система май не позволява да бъдат изпълнявани нечии желания по конкретни дела, така ли е, а?Е, някои от любимците, мързеливи, пак удариха джак пота, след като по цели лета си почиваха от активната си почивка на работното си място/бездействие, съчетано с клюки и интриги, пиене на кафе по цял ден ,в някои случаи с любимия шеф! Или отсъствие по цял ден от работа/вясване по някое време/, за да ходим на фитнес или да вършим личната работа на домочадието?Ми, нали има други да работят/които са обикновено тези, които не са от любимците на шефа/!Е сега отново ще бутат непослушните!А, някои от шефовете ще изнаглеят още повече! Не казвам, че навсякъде е така, разбира се!

 9. 2
  Shadow of the eagle | нерегистриран
  26
  -10
  До коментар #1 от "Любопитко | нерегистриран":
  Любопитно ми е в колко от доброволните ползватели на ЕИСС е проведено общо събрание и как са гласували съдиите?
  Имало ли е натиск от ВСС или от "Информационно обслужване"?

  Натиска е от административните ръководители за да се харесат на ВСС.

 10. 1
  Любопитко | нерегистриран
  31
  -13

  Любопитно ми е в колко от доброволните ползватели на ЕИСС е проведено общо събрание и как са гласували съдиите?
  Имало ли е натиск от ВСС или от "Информационно обслужване"?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.