Прокуратурата проверява адресни регистрации

Над 33 са прокурорските проверки заради масови адресни регистрации в някои населени места до 25 април – денят, в който изтича 6-месечният срок за уседналост преди местните избори през есента. Повече от 130 са актовете за административни нарушения, които полицията е съставила при извършване на проверките за адресни регистрации. Най-много нарушения и данни за извършени престъпления засега има в областите Видин и Монтана.

Икономическа полиция и прокуратурата проверяват всички регистрации по настоящ и постоянен адрес, извършени до 25 април в община Несебър. Това е едно от местата, които нашумяха през последния месец с лавинообразния ръст на население. Поради притока на сезонни работници в района се проверяват и договорите за отдаване на квартири под наем, а там където се установят данни за укриване на доходи НАП започва данъчни ревизии, научи "По света и у нас". Северозападна България е другият регион, в който населението подозрително се е увеличило в първите четири месеца на годината. В област Видин прокурорските проверки с данни за извършено престъпление са 10, а в Монтана 6.

Любослав Гащаров, Икономическа полиция – ГДНПМ: Проверките, които извършваме съвместно с прокуратурата, са предимно за документни престъпления. Ако се установят или имаме съмнения за неистински документи, лица, които не са подали съгласие на техните адреси да бъдат регистрирани граждани.

Актовете, които полицията е съставила, са заради установени непопълнени адресни карти, липса на данни в адресните регистрации, както и за нарушения на допустимия брой хора, записани на един адрес. Още от следващия месец полицията започва да държи по око контингента, за който има данни, че се е занимавал с купуване на гласове на предишни избори.

Гл. комисар Христо Терзийски, директор на ГДНП: По-специално за заложни къщи, за корпоративен вот ще разгледаме всички методи и начини, с които могат да предприемат действия за купуване на гласове.

В момента заедно с прокуратурата се прави анализ на всички разследвания за купуване на гласове. Внимателно се преценяват тези, по които не са събрани годни доказателства, за да се подобри работата по тях.

 

Разпитват учители за ученик с раница, който тича към старата телевизионна кула (Обзор)

Предишна новина

ВАС решава казус с вдигната от "паяк" кола на съдийка в Търново

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.