Съдружничката на Бъчварова, обвинена в трафик на деца, била много добър човек


"Госпожа Цветелина Георгиева Стоянова е член на нашата организация, но никога не е имала достъп до социалните услуги, реализирани от екипа на сдружението, както и досег с наши клиенти на които ние сме помагали и съдействали, за да се интегрират в обществото."

Това се казва в становище на сдружение "Надежда за нас-2008", подписано от Гаврил Стефанов, председател на Управителния съвет на Сдружение "Надежда за нас-2008", тиражирано след като съдружничката на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, управителката на маркетинговата агенция "Маркет Линкс" Цветелина Стоянова, бе дадена на съд по обвинения, че заедно с още две жени е организирала незаконна мрежа за продажба на бебета у нас.

Цветелина Стоянова е голям приятел на децата и младите хора от домовете и тя от години е помагала на много младежи и девойки в личното си качество и това е публично достояние за много хора, пише още в документа.

Според него Стоянова лично се е ангажирала, "отделяйки собствени ресурси и усилия за да помага на много млади хора изпаднали в беда."

В тази връзка, ние като организация знаем за усилията които е полагала, за да помага в лично качество. По същия начин тя помага и на организацията със своята експертиза в консултирането ни като организация, в областта на социалното предприемачество, както и като маркетингов специалист. Тя допринася с искрена човешка доброта, с воля за социална промяна за децата и младите хора в неравностойно положение, отделяйки от собственото си време, средства и доброволен труд, допълва председателят на УС на "Надежда за нас-2008" Гаврил Стефанов.

Всеки член на нашата организация в личното си качество може да реализира свои собствени лични социални каузи, в които да подкрепя някой персонално по свой избор, но това по никакъв начин не ангажира Сдружение "Надежда за нас-2008". Това за което ние като организация сме отговорни са нашите клиенти с които ние пряко работим, а госпожа Цветелина Стоянова не работи с тези млади хора, се казва още в становището.

Сдружение "Надежда за нас-2008" се разграничава от конкретния частен случай, при който са призовани наши членове да дадат свои показания пред съдебните органи, допълват авторите на документа.

И подчертават: Ние вярваме, че истината ще излезе, тъй като разчитаме на компетентността и професионализма на институциите в страната. Ние сме лицензиран доставчик на социални услуги и оказваме подкрепа и помощ на млади хора излезли от домовете за деца, като работим активно с Отделите за закрила на детето и всички други държавни институции, които предоставят услуги за деца и млади хораизлизащи от домовете.

Според обвинителния акт престъпната схема е била замислена и наложена през септември 2013 г. от Цветелина Стоянова.

Сдружението "Надежда за нас 2008", в което участвала като маркетингов специалист, подпомагало младежи от уязвими групи и израснали в домове. Посредством дейността си в него и с помощта на Тотка Георгиева, която също е израсла в дом и е била приета от Стоянова да живее в жилището й, ръководителката на групата намирала бременни жени без брак или разделени със съпрузите си, които не желаели да отглеждат децата си, най-вече заради липса на финансови възможности.

Уговаряла бъдещите майки да предоставят децата си за отглеждане от български семейства, готови да им заплатят за това между 6000 и 10 000 лева. След като мотивирали жените да продадат децата си, Стоянова и Георгиева ги прибрали в дома си в София, където им осигурявали храна, лекарства и ги водили на медицински прегледи, за да ги контролират до деня на раждането.

Всичко това финансирали кандидатите за родителски права.Снежина Спасова, като адвокат с опит в областта на осиновяванията, намирала от своя страна български семейства, които желаели да отгледат дете и били готови да платят, за да избегнат процедурата по осиновяване.

Юристката изготвяла необходимите документи за завеждане на дела за осиновяване и за припознаването в общините, давала разяснения на семействата и на бременните жени какви документи да си извадят и какви обяснения да дадат пред съда за допускане на осиновяването.

След изписването на родилката от болничното заведение Стоянова предавала детето на "новите родители" и прибирала майката в дома си до окончателното приключване на процедурата по осиновяване.По делото са използвани специални разузнавателни средства.

В свои изказвания по случая вицепремиерът Румяна Бъчварова посочва, че самата Стоянова има осиновено дете и помага на децата от дом във Враца. Тя изразява надежда, че бившата й съдружничка ще успее да докаже, че обвиненията срещу нея са неоснователни.

Тровят кучетата във Враца с антифриз

Предишна новина

Прокуратурата повдигна обвинение на отцеубиец

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.