Минчо Казанджиев иска промяна в НК за гонките


Необходими са промени в Наказателния кодекс, с които гонките да се квалифицират като хулиганска проява. Това обяви вчера кметът на Ловеч Минчо Казанджиев във връзка с провелите се заседания на областно ниво за подобряване на пътната безопасност.
В Наказателния кодекс трябва да се промени текстът, в който ясно да се регламентира хулиганството, в което да се включат тези гонки като хулигански прояви, коментира той. Според него общините трябва да направят стабилен преглед заедно със служителите на МВР къде да се поставят камери за наблюдение. "Ние сме изискали от полицията да ни дадат графици за дежурства и проверки по местата с ясно изразени повтарящи се пътнотранспортни произшествия", обясни кметът на Ловеч и добави, че това са няколко улици на територията на града.
Към народните представители сме изпратили писмо за промяна в Закона за движение по пътищата, каза още той. Според него за ограничаване на катастрофите е необходимо възпитание, превенция, санкции, както и предоставянето на възможност за младите хора, които искат да изпробват мощността на автомобилите си, да го правят на места, където няма да е опасно.

От Министерството на вътрешните работи съобщиха, че пътните полицаи са установили 178 случая на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол само за два дни - от 14 до 16 август. Негативната статистика е от акция, при която шофьорите са проверявани за правоспособност и за употреба на алкохол. По време на акцията са проверени 7283 моторни превозни средства.
102 са водачите, шофирали с 0,5 до 1,2 промила, най-много подобни случаи са регистрирани в Бургас - 17. При 76 шофьори пробите са показали наличие на алкохол над 1,2 промила. 164 са хванатите неправоспособни водачи. Най-много подобни нарушители са регистрирани в Кюстендил и Плевен.
Междувременно стана ясно, че през следващия месец служители на Националната агенция по приходите ще се обаждат на 3600 физически лица, които не са платили своите актове към КАТ и другите органи на МВР. Задълженията на нарушителите са за 3,3 млн. лв. От НАП твърдят, че предишни телефонни кампании за насърчаване на доброволното покриване на дълговете към бюджета са накарали 70% от длъжниците да се разплатят в уговорения срок. За длъжниците с актове към МВР в размер над 5000 лв. публичните изпълнители на НАП директно ще пристъпват към налагането на запори, изземване на моторни превозни средства и публична продажба.

Нова грандиозна измама с "Инвестбанк". Агенцията по вписванията е пробита бъчва

Предишна новина

Мъжът на изчезналата Стоянка от Карлово: Не искам да я виждам! Тя чака да направя глупост!

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.