470 940 контрабандни шлемове, маски и ръкавици иззеха служителите на „Капитан Андреево”

470 940 контрабандни шлемове, маски и ръкавици иззеха служителите на „Капитан Андреево”

Митническите служители от ГД „ Митническо разузнаване и разследване“ и ТД „Южна морска“ са задържали при 3 проверки на товарни автомобили, недекларирани 470 940 лични предпазни средства: шлемове, маски от плат, ръкавици, както и близо 50 000 артикула, сред които, спортни дрехи и обувки, дамски чанти и ключодържатели, със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост. Това съобщиха от пресслужбата на Агенция "Митници", предава "24 часа".

На 07.05 и 08.05.2020 на МП "Капитан Андреево" пристигат товарни автомобили, съответно с румънска и българска регистрации, влизащи в страната от Турция.

Единият камион превозвал групажна стока за Румъния. При проверката е установено, че в товарното помещение са укрити 940 предпазни шлема, а сред декларираната стока митническите служители откриват 8400 мъжки и дамски тениски, блузи, панталони, носещи логото на защитени марки и 1290 ключодържатели с логото на известни марки автомобили, сред които BMW, VOLKSWAGEN, RENAULT, SKODA, FORD, FIAT.

Другият камион е превозвал стока за Унгария, в който при проверка на 250 колета са открити 40 000 дрехи, спортни обувки и дамски чанти със знаци на известни марки, сред които на „Polo“, „Lacoste“, „Tommy Hilfiger“, „Hugo Boss", „Calvin Klein“, „Armani",„Puma“, „Adidas“, „Nike“. В 22 от колетите са открити 420 000 защитни предпазни ръкавици за еднократна употреба, които липсвали в описаните в документите стоки.

На 11.05.2020 г. митническите служители проверяват товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от турски шофьор, който предоставил редовни документи за превозваната стока за Германия, сред която е установено, че има недекларирани 50 000 защитни маски от плат.

Контрабандните лични предпазни средства са задържани. На шофьорите са съставени актове по Закона за митниците. В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Отварят детските градини и яслите от 22 май

Предишна новина

СУ с опровержение заради промените в кандидатстването за „Право“: Приемът с оценки от държавните зрелостни изпити не означава прием без изпит

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.