Арестуван е агент на ДАНС, изнасял разработки срещу контрабандата

Арестуван е агент на ДАНС, изнасял разработки срещу контрабандата

Агент на ДАНС е бил задържан в петък по подозрения, че е изнасял класифицирана информация от разработки срещу контрабандата, съобщи зам.-шефът на агенцията Олег Петков. Той участва в пресконференция с главния прокурор Сотир Цацаров и главния секретар на МВР Георги Костов.

"От известно време имаме оперативно отношение към него", заяви Петков. И допълни: "Ще бъдем безкомпромисни към такива служители в агенцията. Информацията се изнася на заинтересовани лица. В момента досъдебното производство тече".

По думите на главния прокурор все още продължават претърсванията на служебните помещения, ползвани от задържания служител на ДАНС. Проверяват се също колата и жилището му. "Става дума за документи, представляващи класифицирана информация, повечето от които са свързани с планирани действия на ДАНС и прокуратурата при противодействие на контрабанда и икономическата престъпност", уточни Цацаров.

В петък пък са били задържани двама полицаи от СДВР, за които дирекция "Вътрешна сигурност" е имала данни, че са поискали пари от заподозрян, за да манипулират данните в преписката му. По неофициална информация на БНР арестуваните униформени са служители на столичното Трето РПУ.

На пресконференцията Цацаров обяви, че вчера е започнала операция срещу незаконната миграция и организирането на каналджийството, организирана от ДАНС, прокуратурата и МВР. "За първи път трите институции действаха на територията на цялата страна и то в добър синхрон. Създадена бе работна група, която успя да анализира основните фигури в този незаконен бизнес, както и основните рискови точки", заяви главният прокурор. Той очерта трите направления на операцията "Ясно определен контигент на лица, които са превърнали каналджийството в свой основен предмет на дейност" е първото. Второто направление са масовите проверки в цялата страна и най-вече в граничните райони на транспортни средства, сгради и места. "Третото е свързано с проверки в места за настаняване - София, Драгоман, Видин, Монтана. Проверени са къщи за гости, хостели, изоставени сгради. Бяха образувани 38 досъдебни производства, а задържани бяха 46 лица", каза още главният прокурор.

Срокът за номинации на съдебни инспектори вече е до 10 ноември

Предишна новина

Валери Симеонов от ПФ нападна Константин Пенчев с нафталинени компромати

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 6
  Алия | нерегистриран
  4
  -1

  Аферим,аскер!

  Калпазан гиби будала аскерлъ,бюлюк беги нишанлар калпзанлар...

 2. 5
  маргарит и маргарита( =======) | нерегистриран
  6
  -1

  Н.К.: Братко, дишат ти във врата. Кой ти диша, не знам. Познай от три пъти. Големият началник да каже...  Б.Б.: Кой?  Н.К.: Ти. Попитай главния (прокурор), какво му се върти в главата, на мен не ми каза. Какво да ти кажа. Разбирам се с него, но много повратлив е, много бързо си сменя позицията. Нищо лошо не искам да кажа, но ме изненадва непрекъснато. Много ми е трудно признавам. Днеска така, утре онака. Единият ден ме бие по главата, другият ден ме гали. Много ми е трудно. За това искам да отида в апелативна, на спокойствие малко, по настрани. От проверка в проверка съм (сега). Направи туй, направи онуй. След това, я, направиш нещо, айде по главата: "Що така го направи?. Ами с "Медиапул" тая история, що мислите, че я почнахме? Щото главният ми каза.  Б.Б.: Кой?  Н.К.: С "Медиапул", тоя журналист, който го направихме като Христос мъченик.  Б.Б.: Боби Борисов?  Н.К.: Борис Митов. И той е гей. И наркоман, и гей. Главният ми се обади, нареди, веднага го привикайте, започвайте проверка. А ся сложихме лайното преди вентилатора, после върви спасявай. И аз като Матросов, излязох и казах, че аз съм инициирал всичко, пак го защитих. Какво да направя, нали съм си главен муша..(не се чува добре). Ама нещо взех да се уморявам. Сериозно ти говоря, много ми идва. Само удари, удари, всеки ме цака. Не виждам нищо досега хубаво да ми се е случило, освен дисциплинарното производство... (Към Борисов) Развесели се ти, ама на мен не ми е весело. Мъка ми е. И Роман (Роман Василев, заместник-градски прокурор на София) и той едвам даяни.  Б.Б.: Роман каква му е функцията сега?  Н.К.: Каква да му е... Като мене се гърчи като червей.  Б.Б.: Какъв е в момента?  Н.К.: Пак същия си ми е. Заместник си ми е.  Б.Б.: С Джамбазов?  Н.К.: Да.  Б.Б.: Роман може ли да си ебе Джамбазов или не може?  Н.К.: Според един жълт вестник между заместниците ми имало двама гея и сега издирваме втория.  Б.Б.: Той си е манаф малко, така си обича Роман.  Н.К.: А, не знам. Иначе двамата са си в една стая.  М.Н.: То прихваща.

 3. 4
  Old Smugler | нерегистриран
  8
  0

  Арестуван е агент на ДАНС, изнасял разработки срещу контрабандата

  Ха, Добрутро...!

  Толкова много пари има в трафика на хора, или каквото там попадне, че дали някой си въобразява, че е без чадър от службите!?!?!?!?!

 4. 3
  Ставри | нерегистриран
  3
  -2

  Абе доведете ми някое прокурорче-втори етаж, южното крило, не са ми притрябвали агентчета.

 5. 2
  глупости | нерегистриран
  3
  -1
  До коментар #1 от "Дядо Йоцо | нерегистриран":
  Бря, бря бря!

  Това е несериозно!

 6. 1
  Дядо Йоцо | нерегистриран
  4
  -1

  Бря, бря бря!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.