Съдът посече девствената поетеса: оневини събрата й по перо и я осъди да плати 354 лева

40-годишната Албена Хинкова от Пловдив доказа своята непорочност, но не успя да измъкне 3000 лв. от поета Николай Славов. На толкова тя изчисли обидите, които той ѝ нанесъл, съмнявайки се в нейната девственост.

След 12 заседания и повече от година водене на дела, Пловдивският районен съд призна в четвъртък за невинен Славов и постанови Хинкова да му заплати 300 лв. плюс още 54 лв. разноски по делото. Непорочната поетеса онемя, когато чу решението. Тя отказа всякакви коментари.

"Разбира се, че ще обжалвам", отсече Албена. Тя до последно се надяваше, че ще осъди своя събрат по перо. Надежда за това ѝ даде повторната съдебно-медицинска експертиза.

Тя е категорична - Хинкова не е спала никога с мъж, няма белези на хименопластика, а епителът ѝ е розов. Лично съдебният медик д-р Светлозар Спасов, който извърши и двата гинекологични прегледа на Албена, дойде да огласи своето заключение. "Жената е девствена", каза той. И добави, че има много по-възрастни от Хинкова дами, които били недокоснати от мъже. "Животът на доста жени се стича така, че те не стигат до полови контакти - било от морални съображения или по здравословни причини", обясни д-р Спасов. В практиката си имал случай с 65-годишна пловдивчанка, която също била девствена.

В квартала подмятали, че хойка, а тя през живота си не била лягала с мъж. Ядосана от злобните приказки, отишла в Съдебна медицина и си извадила удостоверение, за да запуши устите на клюкарите.

За разлика от Албена тя не предприела съдебни дела. Казусът с девствената ципа на Хинкова ще продължи да се разисква и на по-горна инстанция. Албена е категорична, че ще обжалва решението.

Тя е неотстъпчива - това пролича от досегашните съдебни заседания, които се превръщаха в шоу. На всяко от тях ищцата се явяваше в различни тоалети. На последното дойде с виолетово яке, лилав минижуп и черни обувки.

Всичко започва от една литературна сбирка в пловдивския клуб "Младост". На 2 юли м.г. в присъствието на поети Славов се обърнал към Хинкова: "Кажи бе, моме, макар че ти не си мома, но това няма значение!"

След тези думи според Албена Николай си наместил колана на панталона и извършил неприлични движения. После ѝ казал: "Накрая няма да видя нищо друго освен една ей такава дупка, през която вее вятър."

Няколко дни по-късно Славов ѝ подметнал: "Как искам, теленце, до теб да полегна". При друг повод се обърнал към колежката си: "Твоят артистичен грим е по-подходящ за Дон Карлос." А на 8 юли м.г. ѝ заявил: "Като текстописец може да си добра, но като редактор си кръгла нула."

За всеки от тези 3 случая Хинкова поиска по 1000 лв. обезщетение, но не успя да ги получи. Още на първото заседание съдия Иван Калибацев се опита да помири нея и колегата ѝ.

"Не мога да му простя! Как ще застана пред гроба на майка ми? Той ме обиди Късно е за прошка", заинати се Албена, тогава все още на 39 г. В продължение на половин час магистратът убеждаваше двамата да се разберат като интелигентни хора и да не се стига изобщо до процес. На 25 септември м.г. Калибацев им даде едномесечен срок за спогодба. Славов ѝ поднесе извинения, като обясни, че е изрекъл една метафора, но тя не ги прие.

"Вижте, че има подход. Да приемем, че вашата чест е сериозно накърнена. Но подсъдимият току-що изказа към вас една добронамереност", продължи да я увещава магистратът. Усилията му се оказаха напразни. Делото протече при закрити врати, тъй като материалите съдържат факти от интимния живот на Албена.

И двете страни водеха за свидетели поети, които рецитираха и даваха показания в мерена реч. Така творецът Николай Гюлев дойде на едно от делата със стихотворението "Непримиримият", специално посветено на Славов.

В отговор на друго заседание Хинкова доведе поетесата Елена Куматова, която я обрисува с картини от народния фолклор.

Потопи се в ледено езеро, сняг завали, но тя пак е девствена, декламираше с патос приятелката на Албена.

Поетесата Милена Стоянова пък непрекъснато сменяше премяната си. Няколко пъти идваше в залата облечена като Славейковата Гергана от "Изворът на Белоногата". Друг път се появяваше с лилава перука и мантия като Съдбата. В четвъртък половин час преди съдът да се произнесе, Хинкова таеше надежда, че ще натрие носа на колегата си. Славов пък смирено чакаше решението.

"Каквото и да е то, ще го приема. Вярвам в българския съд. Съжалявам, че не съм подходящият човек в представите на госпожица Хинкова", каза Славов. Когато чу, че го оневиняват, той леко се зарадва. В това време Хинкова напусна залата като ракета.

"Удовлетворен съм отчасти. Трябва отново да осмисля всичко. Ще се посъветвам с моя адвокат дали да заведа дело срещу нея за набеждаване", обясни той.

И разказа, че през тази година и половина е бил подложен на подмятания от съседи и близки. Всички го занасяли. Никой не го питал как е със здравето, а само се интересували от делото с Албена.

"Дори и да ми плати тези 300 лв., аз ще ѝ ги върна, защото тя е безработна", великодушен е 57-годишният Славов.

ФБР разшири разследването срещу Хилъри Клинтън

Предишна новина

Доживотен затвор за изнасилвач и убиец на младеж

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.