500 000 лв. парична гаранция за Миню Стайков

500 000 лв. парична гаранция за Миню Стайков
Миню Стайков излиза от ареста срещу парична гаранция от 500 000 лв.

Алкохолният бос Миню Стайков напуска следствения арест срещу парична гаранция в размер на половин милион лева. Според Специализирания наказателен съд здравословното му състояние е тежко и той няма как да бъде лекуван в болницата към затвора. Прокуратурата ще обжалва решението на съда, а окончателното решение ще е на Апелативния специализиран наказателен съд след седмица. Дотогава Стайков остава в лечебното заведение. Следственият арест напуска и сина на кмета на Карнобат Иван Димитров, който е обвинен за участие в ръководената от Стайков престъпна група, но само срещу 50 000 лева.
 
Съдебното заседание премина при закрити врата по искане на адвокат на Стайков. Изтъкнатата причина беше, че наяве могат да излязат интимни подробности около здравословното състояние на арестанта. 
 
Стайков е обвинен като лидер на 8-членна престъпна група за държане и продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. Зад решетките е от 5 септември 2018 година,
 
Паричната гаранция на Стайков може би попада в топ три на паричните гаранции с рекорден размер. Бизнесменът Богомил Манчев през 2013 година излезе на свобода срещу парична гаранция от един милион лева, а Огнян Донев срещу половин милион лева.
 

Още по темата

11 месеца затвор за бивш зам.-министър на транспорта

Предишна новина

ВСС и адвокатурата обсъдиха мерки за въвеждане на електронното правосъдие

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.