53 дела срещу България е имало пред ЕСПЧ за 2020 г.

53 дела срещу България е имало пред ЕСПЧ за 2020 г.
снимка:БГНЕС

Министерството на правосъдието публикува Бюлетин с решения на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) по дела срещу България за 2020 г.

Електронният документът, който се създава с финансовата помощ на Норвежки финансов механизъм 2014 – 2021 г. по проект на програма „Правосъдие“ „Засилване на националния капацитет за ефективно изпълнение на решенията на ЕСПЧ”, ще се публикува периодично, четири пъти в годината, и ще обобщава значимата актуална съдебна практика на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ). Целта е да се улеснят националните власти при прилагане на правозащитните стандарти на Европейската конвенция за правата на човека в ежедневната им работа.

В настоящия брой са включени всички 53 решения, постановени от ЕСПЧ за посочения период. Съдът е заличил от списъка на делата и една жалба срещу България, поради постигнато приятелско споразумение.

Бюлетинът съдържа кратки резюмета на постановените от ЕСПЧ решения по същество и по допустимост. Решенията на Съда са систематизирани по членове от Конвенцията. Добавени са линкове към съответния брой на Бюлетин „Решения на ЕСПЧ по дела срещу България“, към оригиналния текст на решението в интернет страницата на ЕСПЧ, както и към превода на български език на част от решенията.

Целият бюлетин може да видите ТУК.

Още по темата

Правомощията на Специалната комисия, издала присъдата на Левски, са съобразени с действащия НК в Османската империя

Предишна новина

Едноличните адвокатски дружества минаха безпроблемно на първо четене

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.