5г. и 4 м. затвор за джигит без книжка, убил двама


С една година повече ще лежи в затвора джигитът, който уби двама мъже на 22 август 2015г. край Пловдив и избяга от катастрофата. Янко Борисов никога не е имал книжка, но въпреки това успял да регистрира "БМВ" и да шпори с него навсякъде. След като бе изправен на подсъдимата скамейка окръжният съд му даде 4 години и 4 месеца затвор, които бяха увеличени с една година от апелативните магистрати в Пловдив.

Янко купил "БМВ"- то си на 3 юли - само месец преди фаталната катастрофа и то без книжка. Такава никога не му била издавана от КАТ, а причината била, че ромът с три деца имал завършен едва шести клас. На 22 август 2015г. вечерта Янко шофирал зад "Фолксваген голф 2" със софийска регистрация в посока Хасково. В срещуположната лента към Пловдив се движел "Мерцедес" със семейство турци. Валял дъжд, стъмвало се, а пътят бил мокър. Янко тръгнал да изпреварва голфа, но като видял отсреща мерцедеса, се отказал. При връщането си обратно в платното, ударил фолксвагена, който излетял от пътя, преобърнал се два пъти и се оказал пред турския мерцедес. Между двете коли имало само 10 метра отстояние и въпреки че шофьорът Хасан Тарладжъ натиснал спирачките, последвал жесток удар. Загинали на място шофьорът на голфа Слави Коларски на 44 години и спътникът му Асен Белоконски на 46 години.

След сблъсъка Янко избягал и спрял колата си на около 200 метра от мястото на катастрофата. Оставил я там и отишъл до близкия комплекс "Кемера", където работел негов роднина. Джигитът му поискал да отиде и да прибере колата му, но получил отказ. След това Янко успял да отиде до родното Ново село, където помолил за същото брат си Ангел. "Ударих си колата на пътя. Не знам как. Май в дърво я ударих. Отивай да я прибираш", казал Янко на брат си, който отишъл до пътя Пловдив – Хасково край "Кемера" да прибира "БМВ"-то. Междувременно полицаите намерили на пътя предния регистрационен номер на колата на Янко, но до появата на брат му Ангел не знаели, че в сблъсъка е имало и трета кола.

Виновният шофьор се предал на полицията едва на другия ден. Той може да обжалва присъдата си пред ВКС.

Апелативният съд в САЩ отхвърли жалбата на Тръмп за мигрантския указ

Предишна новина

Публичният регистър за имането на властта е прах в очите на хората

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.