6 м. затвор условно за шофьор, убил човек в катастрофа


Окръжният съд в Монтана произнесе присъда от 6 месеца „Лишаване от свобода“ условно срещу 52-годишен  мъж, предизвикал катастрофа след която възрастен мъж, пътувал в колата, починал от получените травми.  

Произшествието е станало на път Е- 79 в посока на движение от Монтана към село Смоляновци, където  подсъдимият С. Х. Т., шофирайки лек автомобил „Хонда Джаз“, нарушил правилата за движение като при максимално разрешена скорост 60 км/ч се движел с 81 км/ч. Шофьорът загубил контрол над управлението и предизвикал катастрофа, при която тежки травми получил 84-годишен пътник в колата.  

След катастрофата водачът оказал помощ на пострадалия, който бил откаран в болница, но на следващия ден починал. Съдът призна С. Х. Т. за виновен в това, че при управление на автомобил нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на Б. А. А. от Белоградчик като след катастрофата направил всичко възможно за оказване помощ на пострадалия. 

Като взе под внимание всички доказателства по делото, самопризнанието на подсъдимия и обстоятелството, че при условията на съкратено съдебно следствие наложеното наказание задължително се намалява с 1/3, съдът  осъди С. Х. Т. на 6 месеца „Лишаване от свобода“, отложени с 3 години изпитателен срок.

Административния съд във Варна обяви за решаване делото за добива на природен газ в Добричко

Предишна новина

В ареста остават двамата задържани за нарколабораторията в Перник

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.