6 месеца условно за откраднати 130 луканки


С по 6-месечни условни присъди се отърваха трима крадци на луканки от карловското село Иганово. Миналия декември им се дояли луканки, но нямали пари да си купят.

Първоначално решили да броят пари за цяло прасе, но се отказали и от това, тъй като им се видяло много скъпо. Затова решили за без пари да се сдобият с желаната вкусотия. Сетили се за свой познат, който бил животновъд и който ги наемал понякога във фермата си и ги е черпил с луканките си домашно производство. Тримата знаели, че фермерът суши луканките на терасата на къщата си и решили да го посетят. Решили това да е през нощта, защото знаели, че тогава той спи във фермата и не е вкъщи.

Около 3 часа през нощта на 3 декември успели да свалят стъклото на един от прозорците в дома му, влезли вътре и прибрали всичките 130 луканки от конско месо от терасата на собственика. Не стига това, ами взели и 80 консерви от свинско месо. Разделили плячката си по равно и си устроили велико угощение, а на следващия ден ги заловили. Когато полицаите претърсили домовете им, установили, че липсват цели 62 луканки и 32 консерви от задигнатото.

Според съда в Карлово стойността на откраднатите луканки и консерви е 1262 лева. Това е немаловажен случай, за който законът предвижда затвор от 1 до 10 години. Тримата крадци обаче били с чисти съдебни досиета и затова им било наложено условно наказание. 

Александър/Спас е обвинен за още измами

Предишна новина

Решетки за Малката Рижа, обърна гръб на съда като чу решението

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.