ВСС освободи временно съдия Евгени Стоянов, става заместник на Цачева

ВСС освободи временно съдия Евгени Стоянов, става заместник на Цачева

Съдията от Административен съд София-град Евгени Стоянов днес беше временно освободен от длъжност, защото преди около седмица бе назначен за заместник-министър на правосъдието. Това е първият известен заместник на новия правосъден министър Цецка Цачева. Съдийската колегия днес единодушно гласува молбата му временно да бъде освободен от поста в системата.

От 2007 г. Евгени Стоянов работи като магистрат, като първата му длъжност е прокурор в Софийската районна прокуратура. През 2012 г. е командирован в Софийската градска прокуратура, където по-късно е и повишен. От миналата година е съдия в Административен съд София-град.

По неофициална информация в екипа на правосъдния министър Цецка Цачева ще влезе и представител на академичната общност.

Съдийската колегия днес разгледа и молбата на Любомир Гайдов за възстановяване на длъжност съдия във Върховния административен съд. Гайдов бе заместник-министър на здравеопазването в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков.

Алексей Петров по делото за пране на пари: Обвинението ми е плод на неинформираност

Предишна новина

ВАС обяви повишението на цените на винетките за законно

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    ADVOKAT | нерегистриран
    8
    -9

    До редакцията на Правен свят: няма ли да отразите по някакъв начин писмото на Лозан Панов до президента с искане за комисия по ЦУМ-гейт? Ясно, че главният ви редактор е сменен по обясними причини, но чак пък такова открито информационно затъмнение? Или вече сте част от медиа-империята на Пеевски #КОЙ?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.