Съдиите избраха само Цветинка Пашкунова за член на ВСС от първия тур

Съдиите избраха само Цветинка Пашкунова за член на ВСС от първия тур

Цветинка Пашкунова от Върховния касационен съд (ВКС) е единственият кандидат за член на Висшия съдебен съвет (ВСС) от съдийската колегия, който беше избран още на първия тур на изборите.

Съдия Пашкунова събра 988 гласа, което е повече от половината 1952-ма гласували. От тях действителни бюлетини са подали 1945 съдии.

Най-много гласове след съдия Пашкунова, но недостатъчно, за да бъде избрана на първи тур, е събрала Атанаска Дишева от Върховния административен съд (ВАС) – 733. След нея по брой гласове е Красимир Шекерджиев  от ВКС с 686 гласа. Останалите трима с най-много гласове на първи тур са Боряна Димитрова от Окръжен съд Бургас с 631 гласа, Олга Керелска от ВКС с 528 гласа и Калин Баталски от Окръжен съд - Кюстендил с 519 гласа.

Утре от 8,00 ч. ще се проведе втория тур на изборите, на който съдиите трябва да изберат останалите си петима представители. При него съдиите вече трябва да посочват до петима кандидати, тъй като съдия Пашкунова вече е избрана. Гласуващите електронно, ще използват същите талони, които са ползвали днес.

Ако на втория тур няма петима избрани кандидати с гласовете на повече от половината участвали в избора, за избрани се смятат получилите най-много гласове. При равен брой гласове, местата във ВСС ще се определят с жребий, както това се случи за едно от местата в прокурорската квота.

Гласовете на всички кандидати за ВСС до момента:

Цветинка Пашкунова – съдия във Върховен касационен съд - 988

Атанаска Дишева – съдия във Върховен административен съд – 733

Красимир Шекерджиев – съдия във Върховен касационен съд - 686

Боряна Димитрова – председател на Окръжен съд – Бургас – 631

Олга Керелска – съдия във Върховен касационен съд - 528

Калин Баталски – съдия в Окръжен съд – Кюстендил - 519

Севдалин Мавров – съдия във Върховен касационен съд - 509

Емил Дечев – съдия в Софийски градски съд – 461

Станислав Георгиев – заместник-председател на Апелативен съд – Пловдив - 452

Ерна Жак Якова – Павлова – председател на Районен съд – Варна - 435

Светлозар Рачев – съдия в Административен съд – Габрово - 397

Владимир Вълков – съдия в Софийски районен съд - 396

Янко Янев – председател на Апелативен съд – Велико Търново - 350

Николай Гунчев – съдия във Върховен административен съд - 300

Пламен Дацов – съдия в Апелативен съд – София - 300

Методи Лалов – съдия в Софийски районен съд - 285

Илияна Балтова – съдия в Апелативен съд – Бургас - 279

Георги Георгиев – съдия в Апелативен съд – Варна - 276

Райна Мартинова – съдия в Софийски районен съд - 272

Красимира Костова – съдия в Апелативен специализиран наказателен съд - 239

Красимира Милачкова – съдия в Административен съд – София-град - 217

Роман Николов – съдия в Районен съд – Брезник - 213

Мирослав Йорданов – съдия в Районен съд – Русе - 206

Мирослав Начев – председател на Окръжен съд – Кюстендил - 204

Татяна Жилова – съдия в Административен съд – София-град - 201

Вера Цветкова – съдия в Апелативен съд – София - 200

Любомир Нинов – съдия в Районен съд – Варна - 116

Още по темата

Запечатаха сървърите на ВСС, камера следи достъпа до тях

Предишна новина

1920 съдии гласуваха на втория тур от изборите за ВСС

Следваща новина

Коментари

117 Коментара

 1. 122
  | нерегистриран
  5
  -1
  До коментар #100 от "Зона Ц, Бургас - апелативен отговор | нерегистриран":
  Съдия Деница Вълкова случайно се оказала собственик на имот, превърнат в публичен дом  http://legalworld.bg/40313.sydiia-denica-vylkova-sluchajno-se-okazala-sobstvenik-na-imot-prevyrnat-v-publichen-dom.html  Мъка, мъка, мъка.

  "Бившата зам.-министърка на правосъдието и настояща съдийка" - Хвала на Христо Иванов и Лозан Панов! Достойни ръководители, достойни кадри! По тяхно време е получила повишението в Апелативния съд!!!

 2. 121
  | нерегистриран
  4
  -4

  Слабо, слабо представяне на ССБ!!! Защо ли имам усещането, че скоро Лозан пак ще почне гонка на съдии нарушили партийната дисциплина и гласували за други?!?

 3. 120
  Компир Самоковски | нерегистриран
  19
  -6

  Такаааа, особено се радвам да видя жалкият резултат, получен от самоковския компир, градинар по душа и съдия по съвместителство, човека, поставил закачалки в тоалетните и химикалки в деловодствата, страшилището за високите токчета и късите полички - еваларката, батко !!!

 4. 119
  заслужено | нерегистриран
  18
  -4
  До коментар #115 от " | нерегистриран":
  Разочарован съм от резултата на мЕтоди лалов. То не бе пъчене, то не бяха фейсбук коментари, телевизии и накрая едно голямо нищо. Вчера беше много смешно, хортува си той със сесебейчетата, а те му се хилят и не са гласували за него. Много се прецака Мето ама много.

  На зла круша - зъл прът!

 5. 118
  Ако някой не е гласувал, да помисли | нерегистриран
  18
  -2

  Е ли е досегашният ВСС максимално полезен за Вас?

  Под "полезен" имам предвид, че е действал честно и ефикасно. Или пък е бил полезен, защото, макар и нечестен, Ви е облагодетелствал лично и не Ви притеснява рискът да се обърне срещу Вас а-ла Пенгезов, Янева и пр.  Ако е полезен, можете спокойно да гласувате за избраните от него на ръководни длъжности хора, които сега кандидатстват да продължат по същия начин.

 6. 117
  | нерегистриран
  27
  -4

  Чувам, че Митодито щял да бъде пробутан в Съвета чрез парламентарната квота. Не би ме учудило, познавайки "принципността" на тоз честен революсионерин. Това, че колегите му не го искат за него няма никакво значение.

 7. 116
  | нерегистриран
  11
  -3
  До коментар #107 от "до 106 | нерегистриран":
  Това апел за продължаване на заблуждението, което сте успяли да сътворите в съзнанието на съдии от провинцията/някои добронамерени, други обаче същите като вас/, че всички съдии са еднакви? вярно еи, че много от съдиите в софийските съдилища са от провинцията, но точно те се държат най-отвратително, много бързо са забравили, че са от провинцията и се изживявяват като "големи столичани"! Истинското ви отношение е презрение и липса на уважение към съдиите от провинцията, това е истината?Сега, леете от лицемерие крокодилски сълзи и приятни за галене на ухото думи към съдиите от провинцията, но това е израз на изключителното ви лицемерие, защото точно сега ви трябват, на вас кликата от ССБ гласове на т.н. от вас "провинциални колеги"!Иначе, няма как да овладеете напълно ВСС, налиш това е целта!Вие действате на принципа "целта оправдава средствата"!Моля, не ми се правете на такива "божи кравички", че много преигравате с "театралната постановка"!Не ви вярвам!  Първо, нямам нищо общо нито с комсомолските активисти от ССБ, нито с не по-малко несъстоятелните им конкуренти от Асоциацията на Желявска. Второ, коментарът ми беше за почтените и принципни магистрати от провинцията, а не за Вас. Съжалявам за комплексите Ви, не мога да помогна.

 8. 115
  | нерегистриран
  21
  -6

  Разочарован съм от резултата на мЕтоди лалов. То не бе пъчене, то не бяха фейсбук коментари, телевизии и накрая едно голямо нищо. Вчера беше много смешно, хортува си той със сесебейчетата, а те му се хилят и не са гласували за него. Много се прецака Мето ама много.

 9. 114
  Изправка | нерегистриран
  19
  -5
  До коментар #112 от "към 108 | нерегистриран":
  Гласуваш за Баталски, получаваш Д.Узунов №2!

  В "оня списък" фигурираше с фамилията Бакалски.

 10. 113
  Асоциация на прикриваТуриТе на Р.България | нерегистриран
  10
  -7
  До коментар #111 от "колеги от ссб | нерегистриран":
  Няма страшно. ВСС е наш. Отиваме след малко към Съдебната палата с група роми да обръщаме резултатите с последния момент. Обещал съм им грантове от "Америка за България" и безплатно десетдневно посещение в САЩ.

  Другари и другарки, вижте им на Асоциацията на прокурорите финансовия отчет за 2013 г. който е ПУБЛИЧЕН.  В него от одиторите пише:  ДРУГИ ПРИХОДИ  През 2013 г. са признати приходи от финансиране до размера на признатите разходи от 59 хил.лв. по изпълнение на проект с фондация "Америка за българия" /с малко "б" ...  ps. И #КОЙ яде кифтаците от фондацията по семинарите МНОГО МОЛИМ! АЛО, АЛО?

 11. 112
  към 108 | нерегистриран
  28
  -10

  Гласуваш за Баталски, получаваш Д.Узунов №2!

 12. 111
  колеги от ссб | нерегистриран
  19
  -11

  Няма страшно. ВСС е наш. Отиваме след малко към Съдебната палата с група роми да обръщаме резултатите с последния момент. Обещал съм им грантове от "Америка за България" и безплатно десетдневно посещение в САЩ.

 13. 109
  107 и 108 | нерегистриран
  17
  -3

  Почвате да ставате истерични. Парламентарната квота ще оправи нещата, хайде по-спокойно.

 14. 108
  | нерегистриран
  12
  -56

  Подкрепете Калин Баталски и Боряна Димитрова, всеки глас е важен. Иначе съдебната номенклатура от ВКС и ВАС ще ви направи луди и ще потънат в страшни игри и сделки.

 15. 107
  до 106 | нерегистриран
  10
  -19

  Това апел за продължаване на заблуждението, което сте успяли да сътворите в съзнанието на съдии от провинцията/някои добронамерени, други обаче същите като вас/, че всички съдии са еднакви? вярно еи, че много от съдиите в софийските съдилища са от провинцията, но точно те се държат най-отвратително, много бързо са забравили, че са от провинцията и се изживявяват като "големи столичани"! Истинското ви отношение е презрение и липса на уважение към съдиите от провинцията, това е истината?Сега, леете от лицемерие крокодилски сълзи и приятни за галене на ухото думи към съдиите от провинцията, но това е израз на изключителното ви лицемерие, защото точно сега ви трябват, на вас кликата от ССБ гласове на т.н. от вас "провинциални колеги"!Иначе, няма как да овладеете напълно ВСС, налиш това е целта!Вие действате на принципа "целта оправдава средствата"!Моля, не ми се правете на такива "божи кравички", че много преигравате с "театралната постановка"!Не ви вярвам!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.