Дел Понте: Комисията на ООН за Сирия е събрала достатъчно доказателства, за да бъде осъден Асад

Специалната резследващата комисия на ООН за Сирия е събрала достатъчно доказателства, за да бъде осъден сирийският президент Башар Асад за военни престъпления. Това заяви бившият главен прокурор на специалните трибунали за военните престъпления в Руанда и Югославия Карла дел Понте в интервюза за швейцарските седмичници "Льо Матен диманш" и "Зонтагсцайтунг".

70-годишната юристка, която е член на комисията за Сирия, обаче изрази увереност, че Асад ще остане ненаказан, ако ООН не създаде специален съд и специална прокуратура за военните престъпления в близкоизточната държава.

Заради, според нея, явното нежелание на международната общност, да го направи тя си е подала тази седмица оставката. Според Дел Понте, ситуацията в Сирия е трагична - защото хем режимът е престъпен, хем опозицията е съставена от екстремисти и терористи.

В Асеновград продължават с неделните мирни протести От Инициативния комитет питат докъде е стигнало разследването и защо ромите в града са нараснали почти тройно за 3 години

Предишна новина

В Германия и да умреш излиза скъпо

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.