МС предложи втори мандат за шефa на ДАТО


Правителството предлага на президента на Република България да издаде указ за назначаването на Цветан Китов за председател на Държавната агенция "Технически операции", считано от 23 октомври 2017 г., съобщиха от правителствената информационна служба.
Китов изпълнява тази длъжност от 23 октомври 2013 г. с решение на Министерския съвет. 4-годишният му мандат изтича тази година. Влезлите в сила промени в Закона за СРС предвиждат председателят на ДАТО да се назначава с указ на президента на републиката по предложение на Министерския съвет.
Според биографичната му справка Китов е дългогодишен служител на МВР, работил е в "Оперативно-техническа информация" и в Национална служба сигурност. От август 2013 г. е зам.-председател на ДАТО, а от октомври 2013 г. е назначен и за председател.
През 2015 г. Бойко Борисов обяви: "Цветан Китов няма да си дава оставката, защото не му я искам. Той ми е бил студент 4 години, прекрасно го познавам и знам какви качества има, така че въобще за Китов не бих водил диалог с никой".

Румънците отново протестират след министерско предложение за съдебна реформа

Предишна новина

34 000 души са загинали при терористични актове през 2016 г.

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.