Лозан Панов сменя заместник против волята на съдиите

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов си прави нов екип от заместници. Вчера той е информирал съдиите от гражданската колегия, че макар и да е доволен от работата на заместника си и шеф на колегията Красимир Влахов, той ще предложи на неговото място да бъде назначена Светла Димитрова, научи "Сега" от съдии. 

По време на общото събрание всички висши съдии до един са подкрепили Влахов, който се ползва с голям авторитет сред цялата магистратска общност. Според негови колеги предстои смяната и на шефката на наказателната колегия Павлина Панова.

Официалното съобщение от Върховния касационен съд гласи, че Панов е информирал гражданските съдии, че ще упражни законовото си правомощие да предложи нов заместник-председател на мястото на Влахов. Кандидатурата на Димитрова трябва да мине и през съдебния съвет.

Панов е председател на върховния съд от февруари 2015 г. Той продължи да работи с Влахов и Панова, които бяха заместници и на предходния шеф на съда Лазар Груев. Единствено шефката на търговската колегия Дария Проданова беше назначена в мандата на Панов.

Магистратите против освобождаването на заместник-председателя на ВКС Красимир Влахов

Предишна новина

Българин е задържан от полицията в Полша

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  ??? | нерегистриран
  0
  0  Пленумът на ВКС - чл.111, ал.2, т.3 ЗСВ ???

  Има ли становище за Св. Димитрова на Пленума ???

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.