Наказателното правораздаване – традиции и перспективи

Наказателното правораздаване – традиции и перспективи

На 06.11.2017 г. (понеделник), от 09,00 ч. в Конферентната зала в Ректората ще се проведе Конференция на тема "Наказателното правораздаване – традиции и перспективи", посветена на 120 годишнината от приемането на Закона за углавното съдопроизводство от 1897 година. Форумът е организиран от Катедра "Наказателноправни науки" към Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

В рамките на конференцията ще бъдат представени достиженията на редица български учени в областта на наказателноправните науки, както и становища на практикуващи юристи по актуални теми. Акцент ще бъде поставен върху европейските перспективи пред наказателното правораздаване, както и върху дискусионни въпроси, свързани с последните изменения в наказателнопроцесуалното законодателство.

Независимите и свободни медии са основата на плураристичната демокрация

Предишна новина

Турски граничари пребили български гражданин

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  | нерегистриран
  2
  -1

  "В рамките на конференцията ще бъдат представени достиженията на редица български учени в областта на наказателноправните науки, както и становища на практикуващи юристи по актуални теми."  Ако може в аванс да обобщя постиженията на база на резултатите:

  1. Сега 60% от българите не виждат никакъв смисъл да подадат жалба, че са пострадали от престъпление;

  2. След поредното изменение на НПК по законопроекта Христо Иванов - Екатерина Захариева, по известен като законопроекта "Наглите" последва катастрофален рейтингов срив на България в класацията за условия за бизнес, който ни запрати направо в обкръжението на африканските държави.  Едно толкова дълбоко пропадане може да бъде отчетено като постижение само от минно-геоложкия институт.

 2. 1
  Иванка Дончева | нерегистриран
  1
  -3

  ДАНО ОБСЪДЯТ И РАЗДЕЛА НА НПК ПО ОТНОШЕНИЕ ПММ, КАКТО И НАЛОЖАЩАТА ОТМЯНА НА РАЗДЕЛ "ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ" ОТ ЗАКОНА ЗА ЗДРАВЕТО, КОЙТО КАСАЕ СЪЩО ПММ КЪМ ОПРЕДЕЛЕНИ КАТО ОПАСНИ ЛИЦА!!! КАК Е ВЪЗМОЖНО ЗАКОНЪТ ЗА ЗДРАВЕТО ДА РЕГЛАМЕНТИРА КАК ДА СЕ ВОДИ ДЕЛО СРЕЩУ "ЛУД"?!!

  ЕДИНСТВЕНО НПК ТРЯБВА ДА ВКЛЮЧВА ПРОЦЕСУАЛНИТЕ ДЕЙСТВИЯ КЪМ ОПРЕДЕЛЕНИТЕ ЗА НЕНОРМАЛНИ ЛИЦА!!!

  ДОКОГА ЛУДИТЕ ЩЕ ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ОБЖАЛВАТ РЕШЕНИЕ НА СЪД СРЕЩУ ТЯХ САМО ДО ВТОРА ИНСТАНЦИЯ, ДО ОКРЪЖЕН СЪД?!!

  ЗАЩО ЛУДИТЕ НЯМАТ ПРАВО ДА ИСКАТ ВЪЗОБНОВЯВАНЕ НА НАКАЗАТЕЛНО ДЕЛО, ЗАВЕДЕНО СРЕЩУ ТЯХ?!!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.