Трима българи са арестувани в Одрин заради трафик на гюленисти

Трима български граждани са преведени в затвора в Одрин, след като бяха задържани при опит да прехвърлят в Гърция три турски семейства и децата им, предаде кореспондентът на БГНЕС.

В Одринската дирекция за борба с организираната престъпност и контрабандата е получен сигнал за група от общо 11 души, готвеща се да пресече границата. Сред тях са 6-има турски граждани, разследвани за връзки с организацията ФЕТО на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, обвинен за миналогодишния опит за преврат.

След сигнала полицейските екипи проследяват микробуса, превозващ бегълците и го спират в село Йеникадън до гръцката граница. При проверката е установено, че свързаните с Гюлен са обявени за издирване с обвинения за организиране и ръководство на групировка и за членство. Те са отведени първо на медицински преглед, а после на разпити в дирекцията по сигурността в Одрин. Децата им са предадени на техни близки. Българските водачи на групата са с инициали Н.М.К., Г.Й.М. и С.Х.М.

След разпитите в полицията са транспортирани с белезници на ръцете до съдебната палата и с решение на магистратите са вече зад решетките в затвора.

Генералното консулство на Република България в Одрин получи информация от турските власти, че на 17 ноември са били задържани трима български граждани, съобщиха по-късно от МВнР.

С решение на Втори наказателен съд – Одрин от 20 ноември т.г. на тях е наложена мярка "задържане под стража" и тримата се намират в затвора от закрит тип "F" в град Одрин. Тримата български граждани са обвинени в "нелегален трафик на мигранти и умишлено подпомагане на престъпна организация"
 

Звездата на Марешки изгря по времето на Симеон Дянков, обяви Валентин Златев

Предишна новина

Докладът на ЕК е достатъчно обективен към прокуратурата

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.