Избяга подсъдим за побоя над Метин, оставил писмо


Подсъдим за жесток побой над продавач на гевреци избяга преди края на делото в Софийския градски съд. Магистратите са обявили 32-годишният Иво Тилков за издирване. Той изчезнал в началото на ноември, оставил прощално писмо до родителите си.

Тилков, Джоно Младенов и Момчил Милчов са обвинени, че на9ноември2013г.опиталида убият с метална палка и ритници българския турчин Георги Димитров-Метин, племенник на бившия депутат от ДПС Щерю Щерев. Нападението станало на столичната ул. "Пиротска". Според разследването Метин е пребит от нападателите по погрешка, тъй като им заприличал на бежанец. Спасен е от лекарите, но до днес има травми от зверството.

Следите на Тилков се губят седмица преди 8 ноември, когато трябвало да има поредно заседание по делото. На 6 декември адвокатка на Тилков обяснила в съда, чес нея се е свързала майката на Иво. Била разтревожена, защото намерила в пощенската си кутия писмо от Тилков. В него пишело: "Не ме търсете и не се притеснявайте". Телефонът на Тилков бил изключен. Преди да изчезне, той работил като консултант.

Съдът е обявил Тилков за за издирване на 6 декември, като е конфискувал гаранцията му от 5000 лв. Тилков и аверите му прекараха няколко месеца зад решетките, но след старта на делото през 2014 г. съдът ги пусна на свобода. Процесът на първа инстанция се проточи заради смяна на съдия. 

Цачева пита Радев за ветото: Защо е тази припряност?

Предишна новина

Кой написа сценария на Бойко Рашков?

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  олигархия | нерегистриран
  3
  -1

  "Георги Димитров-Метин, племенник на бившия депутат от ДПС Щерю Щерев"  В една олигархия като България правосъдието е относително - според човека! По-конкретно според това кой чий племенник е!  Опитали се да убият - ама жив. Щото и шамар да забиеш на депутатски племенник, туй си е опит на убийство.

  Но ако сгазиш пешеходка на пешеходната пътека и тя умре - тогава няма престой зад решетките. Щото сгазената не е племенница на депутат. Както казала дъщеря му - тати изобщо не е виновен, сгазил я на пешеходната пътека, ами нищо, голяма работа!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.