Лозан Панов пак ще опита да смени заместника си Красимир Влахов със Светла Димитрова

Лозан Панов пак ще опита да смени заместника си Красимир Влахов със Светла Димитрова

На заседанието на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на 6-ти февруари председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов ще направи втори опит за смяна на един от тримата си заместници – ръководителя на Гражданската колегия Красимир Влахов. Преди три месеца и половина стана ясно, че Панов отказва повече да работи с Влахов и предлага за негов наследник съдия Светла Димитрова от ВКС.

През декември Съдийската колегия на ВСС отложи разглеждането на въпроса с освобождаването на заместника на председателя на ВКС с мотива, че документите на Димитрова не били готови. Тогава кадровиците поискаха да се запознаят и с протокола от заседание на Общото събрание на ГК на ВКС от 18 октомври 2017 г., когато смяната на Влахов е била обсъждана в присъствието на Панов. От стенограмата, която "Правен свят" публикува, стана ясно, че върховните съдии от Гражданската колегия не са подкрепили искането на председателя на ВКС за рокадата. Разбра се, че на 16 октомври м.г. Панов е привикал в кабинета си Влахов, за да му съобщи, че липсва синергия в отношенията им и повече не могат да работят в екип.

Този понеделник Комисията по атестиране и конкурси към Съдийската колегия е взела формалното решение по документите на съдия Светла Димитрова и се очаква темата отново да влезе в дневния ред, който Лозан Панов като председателстващ определя, за следващия вторник - 6-ти февруари.

Когато преди три години Лозан Панов бе избран за председател на ВКС, той обяви, че ще се съобрази с мнението на върховните съдии кои да са заместниците му и, съответно, ръководители на трите колегии – наказателна, гражданска и търговска. Към днешна дата Панов не е обсъждал официално смяната единствено на Павлина Панова, която беше негов пряк конкурент за заемането на поста. Съдия Таня Райковска, която ръководеше Търговската колегия към встъпването в длъжност на Панов, също освободи поста, тъй като бе избрана за член на Конституционния съд. Самият Лозан Панов влезе във ВКС като дългогодишен съдия във Върховния административен съд, а преди това и административен ръководител на Административен съд София-град.

Още по темата

Гладна стачка в Софийския затвор, правосъдното министерство отрича

Предишна новина

Премахването на задочната форма на обучение не трябва да преследва намаляването на студентите по право

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 6
  Патолог | нерегистриран
  3
  -1

  Красьо Влах не само трябва да бъде сменен, но и да напусне съдебната власт завинаги. Като целокупната ГК. С едно изключение.  от Топлофикация и съгласувано с топлинния счетоводител

 2. 5
  Философ | нерегистриран
  12
  -6

  Добре, де, какво толкова като го смени? Какви са тези трагедии, какви са тези драми?! Всеки мандат все някога си има начало и край. Няма вечни заместници. Или има?

 3. 4
  Калин Каскетски | нерегистриран
  7
  -16

  Колеги, на 06.01. да спрем трамваите пред ВСС! Да подкрепим председателя Панов в битката му срещу олигархията и номенклатурата!Не на страха!

 4. 3
  | нерегистриран
  11
  -6
  До коментар #2 от " | нерегистриран":
  трол

  А освен това какъв си май не може да напишеш нещо повече, а? Ама де ум за повече у ссбейско-бойкакиевите тролове?

  За вашия умствен капацитет максимума е да цъкате червеното и зеленото копче, нали?

 5. 2
  | нерегистриран
  21
  -12
  До коментар #1 от " | нерегистриран":
  А Лозан кога ще го сменят? Отдавна трябваше да стане.

  ВКС вече повечето хора в българия го броят за политикански цирк, а не за съдебна институция. Никога нивото на върховния ни съд не се е било сривало до такова ниско ниво.

  трол

 6. 1
  | нерегистриран
  34
  -20

  А Лозан кога ще го сменят? Отдавна трябваше да стане.

  ВКС вече повечето хора в българия го броят за политикански цирк, а не за съдебна институция. Никога нивото на върховния ни съд не се е било сривало до такова ниско ниво.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.