Боян Магдалинчев: Съдебната власт се справя достатъчно добре


Обикновено на правителствата се дават по 100 дни, а на съдебната власт досега не се е давало толкова. В рамките на тези 100 дни основният кадрови орган на съдебната власт се справя достатъчно добре както с текущите задачи, така и с по-сложните. Това каза в предаването "Беновска пита" по Канал 3 представляващият ВСС Боян Магдалинчев. 

По думите му няма напрежение между Лозан Панов и ВСС. "Напрежението между Лозан Панов и ВСС се тълкува може би от решение на ВСС, преди да се пристъпи към избора на Светла Димитрова за заместник-председател на ВКС и ръководител на Гражданската колегия, преди да се гласува оставката на Красимир Влахов. Дебатът се разрази при разискването на неговата оставка, когато Лозан Панов поиска неговото освобождаване. Имаше сериозна полемика. Тогава предложението не се прие. Нормално и колегиално е председател и заместник-председател да се разберат помежду си. Остана се с впечатлението, че става въпрос за лични отношения", добави Магдалинчев.

Според него е право на Красимир Влахов да не говори. "Следващият път, когато той си подаде оставка и ние гласувахме паралелно и неговата оставка и избора на Светла Димитрова, решихме, че оставката е личен акт, както наскоро имаше такова решение на Конституционния съд", заяви Магдалинчев.  

Казусът Лаура Кьовеши, шефката на наказателната прокуратура в Румъния, която председателя на ВКС Лозан Панов, "Да България" и ДСБ прокламираха като еталон за правораздаване, Магдалинчев коментира така: "Нека видим какво ще се случи с нея. В Румъния има инспекторат, техни разследващи органи, за да видим какъв ще бъде резултатът, защото там президентът има последна решаваща дума". 

Председателят на ВКС иска Съдийската колегия на ВСС да излезе със становище срещу публикация, съдържаща неудобни за Лозан Панов факти

Предишна новина

Промени в Конституцията може да отворят пътя Си Цзинпин да остане на власт

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  | нерегистриран
  0
  -1

  Да, безспорно се справя! Магистратите стават все по-богати, а народа все по-беден! Не малко магистрати станаха хотелиери докато на огромна част от българския народ ЧСИ им продадоха домовете на безценица и ги направиха клошари!

 2. 1
  | нерегистриран
  0
  -1

  Да, безспорно се справя! Магистратите стават все по-богати, а народа все по-беден! Не малко магистрати станаха хотелиери докато на огромна част от българския народ ЧСИ им продадоха домовете на безценица и ги направиха клошари!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.