Без референдум за Истанбулската конвенция

Без референдум за Истанбулската конвенция

Парламентът не прие предложението на БСП за провеждане на референдум относно Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, т.нар. Истанбулска конвенция.

По предложение на БСП парламентът разгледа като първа точка Проект на решение за произвеждане на национален референдум с въпрос "Против ли сте Народното събрание на Република България да ратифицира така наречената Истанбулска конвенция от 11.05.2011 г.?".

В началото на дебата лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви: "Въпросът с Истанбулската конвенция се затваря завинаги, ако народът се произнесе с "не" на референдум - от това искат да избягат управляващите."

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков пък контрира, че действията на БСП са "предизборна кампания":  "Не искам да участвам в предизборната кампания на БСП за евроизборите. Искате да си правите пиар."

След повече от 2 часа разгорещен дебат по отношение на Конвенцията, въпреки че по-рано през деня тя бе оттеглена от правителството, народните представители със 121 гласа "против" и 23 "въздържали се" отхвърлиха искането на БСП за провеждане на референдум. Едва 67 от общо 80 депутати от левицата подкрепиха искането за провеждане на референдум.

Още по темата

Върховната касационна прокуратура започва проверка на концесията в Национален парк "Пирин"

Предишна новина

Искове за обезщетение при закъснели свързващи полети могат да се предявяват в държавата - крайна дестинация

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Сталкер | нерегистриран
    0
    0

    Е СЕГА ТИЯ, ДЕТО РУЧАХА ЖАБЕТАТА, ЩЕ СИ ПОСИПЯТ ЛИ ГЛАВИТЕ С ПЕПЕЛ И ЩЕ СИ ПРИЗНАЯТ ЛИ ЗАЩО ГИ ИЗРУЧАХА?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.